September 21, 2011

Ποιός εννά τον… παίξει??? (Part 3): Η ανατροπή!


Διακόπτουμεν την κανονικήν ροή του προγράμματος μας, στέλλουμεν τις απολογίες μας σε όσους επαραμελήσαμεν, τζαι εξηγούμεθα για ακόμα μιαν φοράν για να μεν παρεξηγούμεθα! Χανούμαστεν λόγω των περιστάσεων, τζαι σίουρα όι επειδή το θέλουμεν. Οι τζαιροί εν δύσκολοι τζαι οι ώρες μας μετρημένες (οι ελεύθερες εννοώ!). Σήμερα όμως οι εξελίξεις ήτουν ραγδαίες, τζαι η ανάγκη μεγάλη να σας μιλήσουμεν, γιατί ήτουν να σπάσουμεν!
Μέρα γιορτής και συγκίνησης για την κυπριακή ΤV! Που αλλού το περιμέναμεν τζαι που αλλού μας ήρτεν τελικά. Τζαι ενώ επεράσαμεν ένα εξάμηνο σχεδόν να κάμνουμεν εικασίες τζαι να ανεβάζουμεν polls για να καταλάβουμεν ποιός εννα τον… παίξει, οι κύπριοι σεναριογράφοι εβάλαν μας τα γυαλιά για ακόμα μιαν φορά.
Η μέρα ήτουν δύσκολη πάλε. Τζαι μεγάλη. Απλώσαμεν στον καναπέ αποσυμπίεσης μισοσκοτωμένες, να αποβλακωθούμεν μπροστά στο χαζοκούτι, να ποθαυμάσουμεν το μεγαλείον της κυπριακής τηλεόρασης. Ό,τι τζαι να λέμεν, τις ώρες που θέλεις να φτζιαιρώσει ο νούς σου, σίουρα κάμνει καλά την δουλειά της.

Τη σειρά λαλούν την Santa Γιολάντα τζαι παίζει την ο Αντένας. Κωμωδία με πολλά υποσχόμενον τρέιλερ. Τζαι έτσι, ανυποψίαστες καθώς εκαθούμασταν, θωρούμεν ομπρώς στα μμάθκια μας μιαν κορούδαν να περνά μιαν σειρά που blind dates, με 4 διαφορετικούς άντρες. Αποτυχία πας στην αποτυχία: η κορού για εμίλαν πολλά, για εμάσαν πολλά, για εσιώπαν πολλά, (ούλλα έκαμνεν τα πολλά τελοσπάντων), εν εξόρτοσεν να της κάτσει κανένας. Τζαι έρκεται το τζιέρασμα που κρυφόν θαυμαστήν. Τζαι τί τζιέρασμα?!?…

Εν έτη 2011, έκαμεν την εμφάνιση της (έστω τζαι σε μακρινό πλάνο), η πρώτη κυπραία λεσβία χαρακτήρας (καλάν, κομπάρσος!). Τζαι μάλιστα, όι απλά εμφανίστηκεν μας, ετζιέρασεν μας τζιόλας! Μάλιστα! Εμφανίστην στην οθόνη μας, στερεοτυπικά ντυμένη με μαντίλιν μοτορτζιή, έκαμεν eye contact με την cameraν, τζαι έστειλεν της κορούς των blind dates ποτόν τζιερασμένον!
Καταλαβαίνουμεν ότι εν για κωμικό εφφέ που την εβάλαν, εν τζαι είμαστην τόσον αφελείς: Η συνέχεια της σκηνής ήβρεν την κορούδαν που τα blind dates να κόφκει βούρον - παρόλον που η μάμμα της επέστρεψε στο πλάνο με δεύτερες σκέψεις για έναν απειροελάχιστον του δευτερολέπτου. Η εμφάνιση της στα μμάθκια μας ήταν κάτι σαν tribute ston Βαντζελή, την γνωστήν καρικατούραν ομοφυλόφιλου άντρα που επαρέλαυνεν στις οθόνες μας για δύο συναπτά έτη. Τζαι ενώ για μας, η εν λόγω λεσβία έφκαλλε μμάτιν λόγω της στερεοτυπικής εμφάνισής της, το πλάνο ήταν μακρινό τζαι ο μέσος κυπραίος μπορεί τζαι να μεν εκατάλαβεν τι ακριβώς είδεν! Τρανό παράδειγμα η μάμα της Killa, που στο τέλος της σκηνής ερώτησεν: "Καλάν, ΤΖΕΙΝΟΣ ποιός ήταν;"
Εμείς θα ζήσουμεν τούτη την στιγμή σαν μια μικρή νίκη. Τζαι ενώ εμετρούσαμεν αντίστροφα τις μέρες μέχρι το Μηδέν για να δούμεν επιτέλους τούτον τον μυστήριον ομοφυλόφιλο χαρακτήρα που εμφανίζεται παρασκηνιακά σε τζείνη την ιστορία, τζαι μετά που πάμπολλες συζητήσεις για το ποιός εννά τον παίξει τελικά, επιαστήκαμε αδιάβαστες που την κορούν-μοτορτζήν. Όπως τζαι να χει, πέρκιμον συνεχιστούν οι εκπλήξεις στην κυπριακή ΤιΒί, να δούμε τζι άλλους gay χαρακτήρες, άντρες τζαι γυναίκες, ίσως έτσι μεγαλώσει η ορατότητα μας επιτέλους τζαι καταλάβουν ότι υπάρχουμεν τζι εμείς μες τούντο νησίν.

Ως την μέρα που θα ανοίουμεν την τηλεόρασην μας τζαι εν ναν φυσιολογικό να θορούμεν φυσιολογικούς γκέυ ήρωες.

Με εκτίμηση, η Killa Flava τζαι η Marmite της


P.S. Επειδή σήμερα επαίχτηκε το επεισόδιο, ακόμα να έχουμε οπτικοακουστικό υλικό, αναμείνατε στο ακουστικό σας