November 13, 2011

Φτηνή pop για την Ελίτ

Θέλω να βάλω τζαι γω το διπλοσέλινον μου πάσσε τούντο θέμα. Ο λόγος που δικαιούμαι εν πολλά απλός: Την εκπομπή δείχνει την το χαζοκούτιν μου. Κάθε 20 λεπτά η τηλεπαρουσιάστρια υποχρεούται (όπως μας είπεν τις προάλλες) να πιέννει σε διαφημιστικό break. Τζείντο πεντάλεπτο του break, το σαλόνιν μου γεμώνει ευγενικές υποδείξεις τζαι κόντρα παναήρκα για να γοράσω το τάδε απορρυπαντικό, την τάδε οδοντόκρεμα, τον τάδε χυμόν. Το κανάλιν δηλαδή πκιερώνεται για να παίζουν ομπρώς στα μμάδκια μου τούτες ούλλες οι “ευγενικές υποδείξεις”. Άρα, ότι παίζει πρίν τζαι μετά τις υποδείξεις εν για να γεμώνει η ώρα, τζαι για να μείνουν τα δικά μου μμάδκια κολλημένα για τζείντο χρυσόν πενταλεπτάκι (ανα 20λεπτό). Για να μείνουν τα μμάδκια μου κολλημένα, πρέπει να μου αρέσκει το πριν τζαι το μετά. Ουσιαστικά αν δεν μείνουν κολλημένα, εν θα πκιερώνεται κανένας. Άρα εξαρτάται που μέναν, τζαι άρα ππέφτει μου τζαι λόος. Τωρά που ανακαλύψαμεν ξανά την τασσιηνόπιτταν, θέλω να τα ξηάσετε τούτα ούλλα τζαι να πάμεν στο πραγματικόν θέμαν του ππόστ.

Ο τίτλος με τον οποίον διαφημίστηκε η εκπομπή ήταν:

“Ομοφοβία στην Κυπριακή κοινωνία”.

Ο πραγματικός τίτλος της εκπομπής ήταν:

“Ομοφοβία σε Κυπριακό στούντιο (και παρεπιπτόντως, ας συζητήσουμε για 60 λεπτά την ρίζα της ομοφυλοφιλίας)”.

Θέλεις να κάμεις εκπομπή για την ομοφοβία κύριε? Με γειά σου με χαρά σου. Θέλεις να έσσιει τζαι ππάνελ? Πάρα πολλά λογικόν! Με ποιόν κριτήριο δκιαλέεις ποιός εννα έσσιει λόον σε τέθκοιαν εκπομπή? Ελάτε να δκιαλέξουμεν μαζίν τα άτομα που θα καταρτίσουν ένα ππάνελ μιας εκπομπής με θέμα την ομοφοβία:

Πρώτα πρώτα θέλουμεν έναν εκπρόσωπον των ΛΟΑΤ. Αυτονόητον τζαι πολλά λογικόν, μιας τζαι εν ενάντια στην δική του κοινότητα που στρέφεται η ομοφοβία.

Ύστερα θέλουμεν τζαι έναν νομικόν. Η ομοφοβία εν μάστιγα τζαι έσσιει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς τζαι έσσιει τζαι νομικές πτυχές, άρα εν καλόν να ακουστούν τζαι τούτες.

Φέρε τζαι έναν ψυχολόγον/ψυχίατρον. Για ποιόν λόγο όμως τον φέρνεις? Αν είναι για να μου εξηγήσει τι σημαίνει ομοφοβία, ποιές είναι ομοφοβικές συμπεριφορές, τζαι να προτείνει στα ομοφυλόφιλα άτομα τρόπους αντιμετώπισης της ομοφοβίας που τυχόν βιώνουν τζαι τρώει τους την ψυσσιή τους, πολλά καλά κάμνεις τζαι φέρνεις τον. Πρόσεξε όμως!! Η εκπομή έσσιει θέμα την ομοΦΟΒΙΑ είπες μου! Όι την ομοΦΥΛΟΦΙΛΙΑ! Εάν ο ψυχολόγος/ψυχίατρος σου έν τζαμέ μόνο για να εξηγά του κόσμου ήνταμπον η ομοφυλοφιλία τζαι πόττεν ξεκινά, κάπου πιάνει μιαν άλλη τροπή η συζήτηση τζαι σιγά σιγά η εκπομπή σταματά να κεντράρει πάνω στο υποτιθέμενο θέμα της.

Τζαι φυσικά πως μπορεί να λείπει το πρόσωπο που εκατήντησεν το Πασπαρτού κάθε εκπομπής με ομο-θεματολογία.. ο εκπρόσωπος της εκκλησίας?! Αφους είπαμεν ότι έμμεσα πκιερώνω τζαι γιώ το διπλοσέλινον μου στην φτηνή ποπ της Ελίτ, εννά το δώκω τζαι δαμέ σχετικά με τον ρόλο θρησκευτικού εκπροσώπου σε εκπομπή με θέμα την ομοφοβία. Πραγματικά, εκτός τζαι αν το εν λόγω Πασπαρτού ήταν τζαμε αποκλειστικά σαν εκπρόσωπος τον ομοφοβικών τζαι μόνο, εν βλέπω άλλον λόγο γιατί να ήταν καλεσμένο, που την στιγμή που παίρνουμε σαν δεδομένο ότι η θρησκεία που εκπροσωπούσε το Πασπαρτού πρεσβεύει την ομοφοβία. Δηλαδή, για να πιάσω τζαι γώ τούντο κκόνσεπτ, εν σάννα τζαι εκάμναμεν εκπομπή για τον ρατσισμό στην Αμερική, τζαι εκαλέσαμεν τζαι έναν εκπρόσωπο της Κου Κλουξ Κλαν για να έσσιει τζαι τζείνη η γνώμη εκπροσώπιση, σωστά?

Τωρά που ολοκληρώσαμεν το ππάνελ, ας προχωρήσουμεν με το show μας! Έννεν η πρώτη φορά που γίνεται εκπομπή με τούντο θέμα σε κυπριακό κανάλλιν, αλλά δυστυχώς τζαι τούτη την φορά παρόλες τις προσδοκίες τζαι τις φιλότιμες προσπάθειες της παρουσιάστριας τζαι κάποιων που τους αθρώπους του ππάνελ, η εκπομπή ακολούθησεν το ίδιον απαράλλαχτον φόρματ με ούλλες τις προηγούμενες:

1. Ξεκινούμεν για να μιλήσουμεν για την ομοφοβία

2. Καλησπερίζουμεν τζαι στο καπάκι φκάλλουμεν ένα ΛΟΑΤ άτομο με πλάτη στον φακό / μοζαϊκ στο πρόσωπο / αλλοιωμένη φωνή τζαι λαλεί μας μιαν ιστορία που είτε θλίβει μας, είτε shockάρει μας είτε τζαι τα δκυό.

3. Μιλούμεν του νακκουρίν τζαι κάμνουμεν γκριμάτσες λύπησης τζαι κατανόησης, τζαι στρεφούμαστεν στο ππάνελ.

4. Αφού το ΛΟΑΤ άτομο είπεν κάτι σχετικό με ομοφοβίαν που εβίωσεν, προχωρούμεν να συζητήσουμεν την ομοφοβίαν.

5. Σπαταλούμεν το υπόλοιπον της εκπομπής αναλύοντας τα εξής 2 θέματα: “Ομοφυλόφιλος γενιέσαι ή γίνεσαι?” και “Είναι αμαρτία η ομοφυλοφιλία?”. Στο ενδιάμεσο πάμε σε διαφημιστικά breaks, τζαι απαντούμεν τζαι κανέναν τηλέφωνο που, αν είναι σχετικό με το θέμα δίνουμεν τον λόγο στο Πασπαρτού (αν δεν διακόψει που μόνον του off-queue) για να απαντήσει, αντί σε έναν που τους άλλους τρείς που σίουρα εν νάκκον παραπάνω που το ππιριλλίν τους η απάντηση. Υπόψην πως παρόλο που το θέμα εν η ομοφοβία (remember?) θα πιάσει τζαι ο κάθε κεντικελένης ομοφοβικός που κάθε γωνιά της Κύπρου να πει την ομοφοβική του άποψη (π.χ στην τελευταία εκπομπή ακούσαμεν πως “η ομοφυλοφιλία μας πληγώνει ιδιαίτερα εμάς τους άντρες” - τζαι είδαμεν τζαι τον εκπρόσωπο της Αξέπτ να κάμνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να παραμείνει ψύχραιμος τζαι σοβαρός μετά που τουντην δήλωση).

6. Κλείουμε την εκπομπή μας με κάποιο απαισιόδοξο συμπέρασμα, συνήθως σχετικό με την κλειστόμυαλοσύνη της κυπριακής κοινωνίας, και λέμε πως τα πράγματα δεν θα αλλάξουν.

Ναι.. τζαι? Για την ομοφοβία πότε ακριβώς εννα μιλήσουμε είπαμε?

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος πρέπει να λαμβάνει ενημέρωση για το θέμα. Πως για να δεκτεί την ομοφυλοφιλία τζαι να σταματήσει να εν ομοφοβικός, πρέπει πρώτα να καταλάβει τι εν η ομοφυλοφιλία. Όμως ρε κουμπάρε, εν ημπόρεις να προσπαθείς να μορφώσεις τον κόσμο πας στο θέμα τζαι ταυτόχρονα να έσσιεις τζαμέ τζαι το Πασπαρτού να φκάλλει του κόσμου την ομοφοβίαν τζαι μετά να πετάσσει τζαι έναν “εγώ έν τζαι! Εν με αγάπη που τα λέω τούτα!” Μα τι να την κάμω την αγάπη σου Πασπαρτούδιν μου, αμα πουπίσω της πρεσβεύεις το μίσος τζαι την περιφρόνηση? Γίνεται να μου λαλείς σιόρ (με αγάπη) πως κάποια αγόρια εφορούσαν σκουλαρίτζια μακριά τζαι άρα ήταν θυληπρεπή τζαι άρα ήταν γκέη? Οξα γίνεται να μου λαλείς (με αγάπη πάλε) πως κάμνουν τους γκέης ΕΤΣΙ χάρην που αφήνουν τους ακόμα τζαι να κοινωνούν?! Γίνεται σαν μιλούμε για την ομοφοβία να πετάσσεις (με πολλήν αγάπη πάντα) τζαι έναν “είναι φυσικά παρεμφερές θέμα και η παιδοφιλία”?!. Χαλόου?!?! Ήρταμεν να μιλήσουμεν για την ομοφοβία τζαι κάμνεις τον πλέον ομοφοβικόν συλλογισμό συνδέοντας πλαγίως την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία!!! Κάμνεις ομοφοβικήν δήλωσην on air! Με πολλήν αγάπην!! (Άσχετο φυσικά πως οι πλείστοι παιδόφιλοι εν ετεροφυλόφιλοι!) Δηλαδή για να το πιάσω τζαι τούντο κκόνσεπτ, με πολλήν αγάπην τζι εγώ, εν σάννα τζαι κάμναμεν εκπομπή για τον ρατσισμό στην Αμερική τζαι επετάχτηκες τζαι είπες “είναι φυσικά παρεμφερές θέμα και η εγκληματικότητα στην πόλη της Νέας Ορλεάνης!” Με έτσι μπηχτήν (νομίζω εν innuendo που το λέουν) προσπαθείς να διασύρεις ούλλους τους ενήλικες ομοφυλόφιλους που συνάπτουν συναινετικές σχέσης αγάπης, κατανόησης τζαι σεβασμού! Σόρρυ α, παρεξήγηση! Ενόμιζα πως η εκπομπή είσσιε σκοπό να καταδικάσει την ομοφοβία. Μy bad! Μάλλον ήταν πιο ανοιχτή η ερμηνεία του θέματος “Ομοφοβία στην Κυπριακή κοινωνία” απ’ότι ενόμιζα, τζαι ο καθένας εμπορούσεν να το εκλάβει τζαι να κάμει το ‘σκέφτομαι και γράφω’ του όπως ήθελεν?

Τζαι πάμεν στο διπλοσέλινον. Ναι, να ενημερωθεί ο κόσμος, αλλά να προχωρήσουμεν τζαι νάκκον πάρακατω ρε παιδκιά! Εν τζαι γίνεται σε κάθε εκπομπή που έσσιει κάποιο θέμα για την ομοφυλοφιλία ή κάτι παρεμφερές να τρώμεν ούλλο τον χρόνον μας να καταλάβουμεν αν γενιέσαι ή αν γίνεσαι ομοφυλόφιλος! Τα πράματα εν πολλά απλά:

Αφού ακόμα τζαι το Πασπαρτού ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι τούτοι οι αθρώποι υπάρχουν εν καταλάβω γιατί πρέπει να κάθονται να συζητούν αν εγεννηθήκαν ή αν εγίναν γκέη! Το αν τους δέχεται ή όι ο καθένας, εν προσωπική του υπόθεση, τζαι εν δικαίωμα του να εκφέρει την άποψη του, αλλά ως τζαμέ! Είτε σου αρέσκει είτε όι, υπάρχουν, τζαι που την στιγμή που η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε (κκούχχου-κκούχχου: Αμπελοπούλλι-gate (Υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού) ) εν έσσιει σημασίαν ήνταλος φκαίνει κάποιος γκέη. Για να καταλάβουμεν το κκόνσεπτ, στην εκπομπή για τον ρατσισμό στην Αμερική, εν θα φάμε τα τρία κάρτα της ώρας μας για να προσδιορίσουμε πιο ακριβώς χρωμόσωμα ευθύνεται για τα διαφορετικά χρώματα δέρματος!

Εν υπάρχει κανένας αληθινός τρόπος να απαγορεύσεις σε πολίτη τούντης δημοκρατίας να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Μέσα στο "αληθινός", εν συμπεριλαμβάνω την βία τζαι τον συναισθηματικό εκβιασμό, τα οποία η εκπομπή είσσιε σκοπό να καταδικάσει, είπαμεν. Είτε σου αρέσκει είτε όι, οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν, και έχουν το νομικό τζαι ανθρώπινο δικαίωμα να είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν έσσιει καμιάν απολύτως σημασία, εαν εγεννηθήκαν έτσι, ή αν ετρώαν ούλλοι την ίδια μάρκα φρουτόκρεμα που εδημιούργησεν μια μοναδική μετάλλαξη που τους έκαμεν gay! Τούτη η συζήτηση για την ρίζα της ομοφυλοφιλίας εν λλίον ετεροχρονισμένη που την στιγμή που αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία! Αν είχατε ανησυχίες για το αν υπάρχουν (ναι, επειδή υπάρχουν/υπήρχαν τζαι άτομα που αμφισβητούσαν την ύπαρξη τους – ξέρεις εσύ, όπως μπορείς να αμφισβητήσεις την ύπαρξη του οξυγόνου..?) τζαι πόθθεν επροήλθαν τούτοι οι αθρώποι, έπρεπε να τις εκάμνετε (είτε μου άρεσκε είτε όι) τον τζαιρό που ήταν να αποποινικοποιηθεί! Που την στιγμή που τούτο έγινε τζαι οι ομοφυλόφιλοι αναγνωρίζονται που την μόνη πραγματική τζαι πρακτική αρχή που μας διοικεί, δηλαδή που το Κράτος, οι ερωτήσεις που έπρεπε να κάμνετε εν άλλες:

1. Έχουν οι γκέης τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες της δημοκρατίας? Μπορούν δηλαδή να ολοκληρώσουν τις σχέσεις τους τζαι να κατοχυρώσουν νομικά τα δικαιώματα τους ως ζευκάρκα όπως τζαι οι στρέητ?

2. Είναι καλυμμένοι νομικά που λεκτικές ή σωματικές επιθέσεις εναντίον τους λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους?

3. Είναι καλυμμένοι νομικά που την προκατάληψη εναντίον τους λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους?

4. Οταν φκαίνει ο καθένας τζαι ασκεί ρητορική μίσους εναντίον τους, εμείς μπορούμεν να κάμουμεν κάτι (νομικό ή πρακτικό) για τούτο?

Επίεν τζαι το διπλοσέλινον τζαι άλλα ψιλά εν βαστώ. Που την στιγμή που η απάντηση σε ούλλες τις πιο πάνω ερωτήσεις εν ΟΙ, τότε τούτη η μερίδα του πληθυσμού ζιεί σε δεύτερην μοίραν.

Τζαι τούτο εν όντως θέμα. Όι μόνο για εκπομπή.



Με εκτίμηση,

Η Marmite της KillaFlava


P.S: τζαι κάτι που τον ομώνυμο δίσκο

P.S 2: Η λέξη "ομόφυλοι" έννεν έτσι που χρησιμοποιείται, τζαι ο "Γιώργης" τονίζεται έτσι.