May 1, 2013

Δις

 
Εξύπνησες.
Σέρνεσαι αργόστροφα ως την καφεθκιέραν ξέροντας πως τζείνο το πικρό μαύρο ζουμί που κατεβάζει, καταβάθος εν ο χαμένος κρίκος μεταξύ αθρώπου τζαι πιθήκου.  Ισορροπείς (ξυπόλυτη), με το γεμάτο σου φεντζάνι  πας τα πλακάκια της κουζίνας, άμπα τζαι καταϊσσιέψεις καμιάν σταξιάν.
Βουλιάζεις μέσα στον καναπέ.
Πρώτα αννοίει το κκομπιούτερ, τζαι ύστερα το μμάτιν σου. Αντί των παραδοσιακών μέσων που εχρησιμοποίαν η μάνα σου τζαι ο τζύρης σου, τα Σάββατα το πρωίν εσύ ενημερώνεσαι που τα φέησπουκ τζαι που τα ττουήττερ.
Στυλλομαθκιάζεις.
Τα μηνύματα εν καθαρά παρόλον που εν μπορείς να αντιληφθείς ούλλον το κκόνσεπτ μονομιάς. Εισπράττεις σικκίρτισμαν, θυμόν τζαι σύγχισην.
Πικροπίνεις τον πικροκαφέν σου τζαι, για να είσαι ειλικρινής, αναρωθκιέσαι πόσα μηδενικά έσσιει το δισεκατομύριον. You google it. Η απάντηση που βρίσκεις συγχίζει σε ακόμα παραπάνω.
Τζαι άρα…τι;
Αννοίεις την τηλεόρασην. Μια σειρά που κουστούμια σε κάθε κανάλλιν. Πουκάμισα, γραβάτες, μαντιλούθκια στις τζέπες, μανικεττόκουμπα. Μόνον τούτα προσέχεις στην αρκή. Μετά θωρείς τις ρυτίδες τους, τα φρύδκια τους, τις χωρισιές τους. Θωρείς τα στόματα τους που αννοιοκλείουν ρυθμικά. Οι λέξεις σιονόνουνται που ούλλα τούντα στόματα τζαι κολλούν πας τον φακόν της κάμερας. Πας το γυαλίν της τηλεόρασης σου. Πας τα μμάθκια σου. Ορολογίες καινούργιες. Αερολογίες.
***********
Oύλλα γίνουνται πολλά μηχανικά. Δίπλα που τα ήμεηλς τζαι τα της δουλειάς, κάμνεις refresh την σελίδαν μιας online εφημερίδας. Δουλέφκεις. Refresh. Δουλέφκεις. Refresh. Δουλέφκεις.
Αννοίες κυπριακά Μπλόγκς.
Δκιαβάζεις για αθρώπους ποννα χάσουν το κεφάλαιον για την νέα επιχείρηση, τις οικονομίες για τα σπίθκια τους, τα ριάλλια για το ταξίδιν τους. Για το φαΐ τους. Κάμνεις τις πράξεις τζαι εν ημπόρεις να καταλάβεις τούντο  7 ή 10 πόσον πολλά εννα τους στοιχίσει. Αννέν το ποσό, για αννέν η έκπληξη πιο πολλά που τους πειράζει. Τζαι η ανασφάλεια.
Τρώεις τα νύσσια σου.
Παραμορφώνεσαι ομπρός που την τηλεόρασην. Τζιάλλα κουστούμια, τζιάλλες λέξεις. Ψηφοφορίες, λόγοι τζαι κόντρα επιχειρήματα, Σκέδια Βήτα, διαμαρτυρίες. Εν περνά το πλάνον. Εν ηξέρεις τι σημαίνει τούτον. Έχουμεν το. Εν το έχουμεν. Ξέρουμεν. Εν ηξέρουμεν. Refresh, refresh, refresh, να δεις ‘ντά’μ'που γίνεται στο ταξίδιν τους στα ξένα.
Χαπάριν δεν έρκεται.
Λαλείς του μάστρου σου για αστείον να σου ετοιμάσει καμιάν συστατικήν να βρέθεται γιατί εννα μας φάει ούλλους η ξενιθκιά.  Κατα βάθος εννοείς το.
***********
Κανεί refresh.
Κανεί ενημέρωση.
Το επόμενον τριήμερο βρίσκει σε πάνω στον καναπέν. Ππέφτεις μέσα στην αγκαλιάν της τζαι εν θέλεις τίποτε άλλον. Τζαι γίνεσαι έναν τίποτε. Είσαι ένα ζόμπι, τζαι νιώθεις ότι εν τα γενέθλια σου. Κάμνει σου ούλλα σου τα χαττίρκα, ακόμα τζαι τζείνα που ξέρεις πως εν υπερβολικά τζαι κωλοπαιδίστικα. Εν σου λαλεί τίποτε. Ήβρε σου μιαν τζαινούρκαν σειράν στο ίντερνετ. Έσσιει τρεις σεζόν. Τελειώνει το πρώτον επεισόδιον τζαι λαλείς της να δείτε τζαι το επόμενο. Δέχεται. Τζαι το επόμενο. Τζαι το επόμενο. Λαλείς εκουράστηκες να παρακολουθείς τις εξελίξεις αλλά κάθε 2-3 επεισόδια κάμνετε διάλειμμα, τζαι αννοίεις την online εφημερίδα. H ώρα 3:00 το πρωίν, Κυριακή, δκιαβάζεις τζαι λαώννεσαι. Εν ξανα-αννοίεις εφημερίδα. Θωρείτε αλλο 3 επεισόδια πριν να ππέσετε. Ως το τέλος του τριημέρου βλέπετε 2 σεζόν μονοφάτσιην. Χωρίς άλλην διακοπήν.
***********
Ξυπνάς κάθε πρωίν να πάεις δουλειάν τζαι εν ηξέρεις αν υπάρχει ακόμα τούτη η έννοια. Αν θα έσσιεις τζι αύριον δουλειά. Αν θα έσσιει τζι αύριον κράτος.
Ο τραγουδιστής εθύμωσεν σου για πράματα που εν έκαμες ποττέ. Ο τραπεζίτης εξήγησε σου πως ο λόγος που είμαστεν σε τούντην κατάσταση εν επειδή ο Υπουργός εν γκέη. Αηδία.
Βρίσκεις ηλίθιες προφάσεις τζαι πάεις πιο συχνά στο σπίτιν των γονιών σου. Σαν κάθεστε ομπρός που την τηλεόραση, πουμέσα σου παρακαλάς ο σσιύλλος τους να εν ορεξάτος, για να έσσιεις ποσκόλιον. Για να του επιβληθείς, να νιώσεις ότι έσσιεις τον έλεγχο μιας κατάστασης. Να πεις “κάτσε”, τζαι να κάτσει. Τζαι να νομίζεις ότι κάποια πράματα ακόμα εν διαχειρίσιμα.
***********
Αννοίεις το ράδιο καθοδόν για την δουλειά τζαι ανακαλύπτεις ότι η αγαπημένη σου εκπομπή ανέστειλεν την λειτουργία της, μαζί με ούλλες τις ενημερωτικές του σταθμού.  
Κάθε μέρα, η ώρα 8:00 ακριβώς, στην θέση του δελτίου φκαίνει μια γνωστή φωνή τζαι κάμνει την ανακοίνωση της αναστολής.  Κάθε μέρα ξιππάζεσαι. Κάθε μέρα, μόλις αρκέψει να μιλά, εύχεσαι να εν το δελτίον.
***********
Άφτεις το νερόν να βράσει, τζαι στιγμιαία σκέφτεσαι πως εν τζαιρός του λοαρκασμού του ρεύματος νάρτει. Άφτεις το τσιάρον σου. Αννοίεις τα ήμεηλς της δουλειάς.  Απορίες. Σχόλια. Σκοτεινά σημεία. Τζαι απάντηση καμιά.
***********
Μαθαίνεις που την τηλεόρασην πως η Κύπρος εν “μεταναστευτικός παράδεισος”.  Έτσι την θωρούν μάλλον οι αρκάτες που λαώννουνται μες στην λαλλαρκάν για 300 ευρώ τον μήναν.
***********
Ακούεις τους να τσακκώνουνται, για τον χρόνο ποννα μιλήσει ο καθένας. Ανακυκλώνουν τις κουβέντες τους, με τα σιέρκα σταυρωμένα πίσω που την ράσσιη, όπως στις γιορτούδες του νηπιαγωγείου. Αννοίουν τα στόματα τζαι φκαίνουν, ξανά, μηχανικά, τα γνωστά ποιήματα.
Τζαι άπαντες, κούππες άπαννες.
***********
Κάθεσαι στην βεράντα. Ο τζαιρός έβαλεν πυράν τζαι το φεγγάριν εγιέμωσεν. Αννοίεις αλλό μιαν μπύραν.
Κάθεται απέναντι σου. Τα σκέδια που πλάθετε, τα αορίστου χρόνου, τα αβέβαιης πραγματοποίησης, έχουν ονόματα τζαι άλλων χωρών πκιον.
Τσουγκράτε τα ποτήρκα σας.


Τζαι υπόσχεστε η μια της άλλης να μεν φοάστε πκιον.

Με εκτίμηση,
 
Η Marmite της KillaFlava.

Υ.Γ: