November 20, 2010

the L(ip) Word- Παραμύδια της Μάθεναμιλάς

Ήτουν τζαιρός τζιαι επέρασε που το τελευταίο μας πποστ. Συχωράτε μας, έχουμε του κόσμου τις δικαιολογίες μειτά μας, η εποχή της προσαρμογής εν τέθκια που εν αφήνει περιθώρια προσωπικής σκέψης, πόσο μάλλον κατάθεσης τους σε τούντο μπλογκ. Οικογενειακά, επαγγελματικά... βουράς να σάσεις το ένα, το άλλο, το παράλλο...


Ύστερα που το "the L Word"


Εν αλήθκεια ότι όταν μου είπε η Marmite για τούντη νέα Βρεττανική (Σκωτσέζικη) σειρά που έχει σαν θέμα τις περιπέτειες μιας παρέας γυναικών και ανδρών που τυχαίνει οι κοπέλλες να εν λεσβίες, πριν ακόμα την δω, έπεσα στην παγίδα του να την ταυτίσω με το '' The L Word'' και άρκεψα τα παράπονα.

Εχάθηκεν ο κόσμος αν εκάμναν μια σειρά με λεσβίες πιό ρεαλιστική? Οι χαρακτήρες να εν πιο κοντά στην πραγματικότητα, να μεν γυαλλίζουν τόσο, να μένεν ούλλες φτασμένες τζιαι επιτυχημένες μεγαλοαστές με σπίθκια με πισίνες και δουλειές τσιαμέ γυρόν του Χόλλυγουντ...? Να τα'χουν ούλλα έτοιμα τζαι (μα δε τύχη!) όπου παρπατούν, όπου σταθούν να εμφανίζονται άλλες ομορφούδες λεσβίες τζαι να τες ερωτεύκουνται. Τζαι τσίνοι οι διαλόγοι ρε παιδί μου, είχε φορές που εν εφκάλλαν νόημα. Με λλία λόγια, η Αμερικάνικη παραγωγή, να μεν εμοίραζεν έτσι απλόχερα στις κοπέλλες ευκολίες τζαι καταστάσεις που ο μέσος τηλεθεατής εν θα τες ζήσει ούτε σε δέκα αληθινές ζωές.

Τέλοσπάντων, όπως τζαι να'χει, που τον τζαιρό που ανακάλυψα το "L Word" εν έχασα επεισόδιο, ήτουν η συντροφκιά μου τσίντες νύκτες τες μαύρες τζαι σκοτεινές. Εθόρουν το τζαι εγέλουν τζαι τσίνα ούλλα τα παράπονα που προανάφερα επροσπερνούνταν για λλίη ώρα μέστην μαγεία του φακού που σε παρασέρνει- θέλεις εν θέλεις.
Lip Service

Όταν είδα το πρώτο Lip Service επεισόδιο, (κλικκάρετε με για το trailer ) έχοντας μέστο νού μου τες "γκλάμουρους" κορούδες του L Word, έφαα μια κρυάδα. Ο ήλιος που shιέπει το Los Angeles αρκούσε να φανεί... στην πραγματικότητα εν εφάνηκε ποττέ, επειδή τούτη η σειρά εν γυρισμένη κάμποσα μίλια μακριά που την Αμερική, στη Σκωτία. Τσιαμέ που εκαρτέρουν να δω κοπέλλες παστωμένες του make-up τζαι του γκλίττερ, εμφανίζουνταν πιο καθημερινές φιγούρες, με ατέλειες τζαι σφιγμένες "εγγλέζικες" ερμηνείες. Ξαφνικά επήρα τα ούλλα πίσω τα παράπονα που έκαμα τζιαι για μια στιγμή έθελα πίσω την αμερικανιά με τες χλιδάτες γκόμενες κι ας μεν υπήρχαν στην πραγματικότητα!

Όσο όμως προχωρούν τα επεισόδια, οι χαρακτήρες αποκτούν... χαρακτήρα. Εν πολύπλευροι τζαι εν μεινίσκουν στα απλά στερεότυπα του τύπου "η Καλή, η Κακιά τζαι η Άσχημη λεσβία". Πάντως η ανταπόκριση του κοινού ήτουν θετική στην Βρεττανία, αφούς το πρώτο επεισόδιο είδαν το 600,000 πλάσματα τζαι το 57% των αναγνωστών του PinkPaper.com ενθουσιαστήκαν με τη θετική-ρεαλιστική παρουσίαση των λεσβίων.

Εν θα παίξω το παιχνίδι των ομοιοτήτων-διαφορών τζαι σύγκρισης με το L Word, επειδή μιλούμεν για θκιό διαφορετικά στόρυς, διαφορετικών παραγωγών. Τσίνο που εν άξιον προσοχής στη Σκωτσέζικη σειρά, εν ότι οι πρωταγωνίστριες μονίμως βαστούν ένα ποτό στο σιέριν ή πίννουν καφέ τζαι ότι οι σκηνές του σεξ εν τόσο αποκαλυπτικές που σε κάποια φάση εδιερωτούμουν αν έκαμα λάθος τζιαι εμπήκα στο youporn.

Η όλη υπόθεση περιλαμβάνει δράμα, κωμωδία, σεξ τζαι κλάμα, κλάμα, κλάμα. Όι που τους τηλεθεατές το κλάμα, αλλά που τις ηθοποιούς που καθόλη τη σειρά ούλλο τζαι κάποια εν νάν με το μμάτι κορόμιλο. (Ότι έσιει κάτι το Φωσκολικό έσιει το η σειρά.) Αλλά πάμε να αμπλέψουμεν τζαι λλίον τις πρωταγωνίστριες:
Frankie ( εν ζωή Ruta Gedmintas)
Εντάξει, λαλώ μόλις την είδα στην πρώτη σκηνή, εδώ είμαστε παρκάρετε, έτην Shane με ξανθό μαλλί! Το στυλλάκι το "γαμ%$ τζαι ρέσσω" ξεγελά με την πρώτην αμμαθκιάν, όι ότι η Frankie δεν γαμ$@ τζαι ρέσσει σε ούλλα τα επεισόδια τζαι μάλιστα σε πιο extreme τζαι ανώττερο (οκ έσιει τζαι φορές τζαι κατώττερο) επίπεδο που την Shane. Όπως τζαι νά' χει, το δράμα αρκέφκει όταν μετακομίζει που την Νέα Υόρκη πίσω στη Γλασκόβη για να ανακαλύψει νταμπού θελεν να της πει η θκειά της πριν πεθάνει. Στην πορεία νεκατώνει τες ζάμπες της με την πρώην της που την αγαπά αλλά εν μπορούν να εν μαζί και γιαυτό τζαι για άλλους ψυχολογικούς λόγους κάμνει σεξ με όποια τζαι όποιον βρεθεί ομπρός της... Σε αντίθεση με την Shane, η Frankie εκτός που το να κάμνει σεξ ΜΙΛΑ, έχει βάθος σαν χαρακτήρας τζαι έσιει πιο ωραίο μαλλί. Σίουρα πλήθος νεαρών λεσβιούλλων εν να την λισσιάσουν τζαι άλλες θα την μιμηθούν.
Cat McKenzie (εν ζωή Laura Fraser)
Εύθραυστη, γέριμη τζαι κακομάζαλη αφούς τυχαίνει να εν η πρώην της Frankie τζαι τραβά τα κάστια ακόμα τζαι μετά τον χωρισμό τους. Η απορία μου στην αρχή ήτουν ίνταλος τες ετερκάξαν τούντες θκιό μαζί αφούς η Cat φατσάρει παραπάνω μεγάλη αρφή της παρά φιλενάδα της τζαι η Frankie ρέσσει της τζαι 3 κκελλάες. Τέλοσπαντων! Πίσω στην Cat , που έθελα να την πιάσω να την σούσω για να σταματήσει να χώννεται τζαι να αγχώννεται με την πρώτη δυσκολία τζαι να κλαμουρίζεται τζαι να μέννεν τόσο control freak. Που την άλλη εσκέφτηκα ότι τζιαι εγώ ώρες ώρες κλαμουρίζουμαι τζαι πιάννουν με οι δύσπνοιες τζιαι εμπόρεν να βουρήσω σαν τον μαλάκα(με το συμπάθιον) μια πρώην μου με ψυχολογικά που πίσω... αλλά τούτα ενόμιζα εκάμναμεν τα που ήμαστουν μιτσιές τζαι όσο μεγαλώνει το πλάσμαν βάλλει νουν. Όπως τζαι να σιει, πολλά γερό χαρτί στη σειρά η Laura Fraser, τα sex-dramas τραβά τα.
Tess (εν ζωή Fiona Button)
Η Tess εν άνεργη ηθοποιός που πάει πάντα στις οντίσιονς και κάμνει τα shιόνιν τζαι φέφκει, τζαι γυρέφκει μονίμως σύντροφο αφού εν μαλακομαγνήτης.
Λαλούν ότι οι κωμικοί συνήθως έχουν περίεργη φάτσα. Η Fiona έχει όντος περίεργη φάτσα τζαι εν τζαι ο Joker της σειράς, αφού ούλλο τζαι κάτι θα κάμει-πάθει με αποτέλεσμα να ξεφεύγει που το μελό η ιστορία.




Στο στόρυ πρωταγωνιστούν επίσης ο Jay (Emun Elliott), φίλος των κορούδων, στρέιτ με σχέση που αν τύχει κάμνει σεξ και με λεσβίες. Τζαι ο Ed (James Pearson) αρφός της Cat που λυshιά την Tess. Αλλά τζαι η μόνη λεσβία δεδηλωμένη, η Sam (Heather Peace) η οποία εν μπατσίνα ντετέκτιβ τζαι και η σύντροφος της Cat.

Καλή προβολή αν το δείτε, αν το είδατε περιμένουμε τα δικά σας σχόλια.

Με εκτίμηση,
η Killa Flava της Marmite

12 comments:

  1. Επιτέλους ρε φιλεναδα εκαμες το τζαι εποσταρες!
    Είμαι σίουρη ότι σε τούτο το ποστ έσιει σιέρι τζαι η Γνωστή Ανώνυμη!
    Αποκλειεται να μεν σε εκουρτισε νάκκον, τσας πιλέ μου!
    Έσιει τζαιρό που άκουσα για τούτη την σειρά αλλά εν είχα κουράγιο να κατεβάζω επεισόδια , να γυρευκω υποτίτλους για να μεν μου φευκει πολλύ ζουμί που την υπόθεση! Έτο εδιαφώτισες μας εσύ τζαι τωρά πάλε τρώουμε να κατεβάσω κανέναν επεισόδιο τζαι υπότιτλο!
    Πάντως η Τες χμ..κοίτα...αφού... εμ...κουχ κουχ!
    Ενιγουέις, αν μοιάζει καμμιά αναγνώστρια της Τες να μου στείλει μηνυμα! Θενκ γιου!

    ReplyDelete
  2. Ego en ekama tpt., dilonno athoaaa.. :)
    Elalun tis blogskepseon gia ti sira gia na mas grapsi kanena post, alla ekalipses mas. Efxaristume poli gia to xrono su. :D

    Polla kali i perigrafi su killa m.. J emena stin arxi itan lio periergi i fasi na akuo agglika me skotseziki profora j eksenerosa kapos epd eperimena kati san to L word opos ipes k esi. Meta omos logo ton gegonoton pu ginunte sto kathe episodio etravisen ti prosoxi m. :)

    Kata ti gnomi m to mono prama pu en epetixan polla en ta sex scenes. Ta parapano fkallun m enan agrio sinesthima, mian atsalosini k pistefko diun ena lathos minima sto kosmo. Episis to oti i Frankie, pu ipothete ine 100% lesvia kamni kati me antra, pale en ksero ti minima dini. :/

    Btw blogskepseon m ego vlepo ta pu ti selida tu bbc (http://www.bbc.co.uk/programmes/b00tq4d9)., en ksero an mporite na ta dite stin kipro. :P

    ReplyDelete
  3. (pou tin selida tou μπι-μπι-σι mporeis monon an eisai stin agglia alla fysika me mian mikri patenta mporeis na peripekseis thn selida je na nomizei oti eisai agglia - je gw en pou jame pou ta vlepw. exoun polla kaliteri piotita para sto γιου-τιουμπ. en issue omws an thelei na eshei ypotitlous epd en mporeis an valeis. oullo je kapoia kouventa pou ta skwtsezika fefkei mas alla to point en kaharon:P)

    (Un-logged-in Marmite pou tin douleia)

    ReplyDelete
  4. @Blog Skepseon:χαχαχαχ να το έχουμε στα υπόψιν να σου έβρουμε μιαν Τες καλό :) όσο για τους υπότιτλους, μεν αγχώνεσαι τζαι έννεν απαραίτητοι... μια εικόνα 1000 λέξεις :P

    @GnostiAnonimi!: Χαίρουμαι που συμφωνείς με την περιγραφή που έκαμα, τωρά για το τι μηνύματα θέλουν να περάσουν με το αν η 100% λεσβία Frankie τελικά εν bi ή με το "ρεαλιστικό" σεξ μάλλον εν το σκεφτήκαν καν... μάλλον εμείναν στο πιο γενικό μήνυμα του ότι και οι λεσβίες εν άνθρωποι καθημερινοί τζαι φυσιολογικοί όσο εν τζαι οι στρέιτ.

    ReplyDelete
  5. Emena san pian en na m evrete? :D

    @Blogskepseon: thelis na su ta katevaso j na su ta fero ta xmas? :)
    (Men m girefkis ipotitlus omos- en nomizo na evrume kapu. :P )

    @Marmite: jines tes patentes su peri texnologias en na m tes mathis j emena na dievrino tes gnosis m? :)

    ReplyDelete
  6. I PREFER THE MOVIE 'CYNARA POETRY IN MOTION' BECAUSE THE LOVE IS POETRY

    ReplyDelete
  7. QUALITY MOVIES BASES IN A TRUE STORY ARE:
    "the secret diaries of miss Anne Lister"
    and the italian movie
    "viola di mare"

    ReplyDelete
  8. @Anonymous: ευχαριστούμεν για τες πληροφορίες

    ReplyDelete
  9. με ετσι περιγραφη killa πως να μην το δουμε? :) ευχαριστω και για την ανακαλυψη γιατι εν ειχα ιδεα οτι υπηρχε.
    Ενεν λιο περιεργο που καμνουμε παραπονα οτι εν ολες ομορφες, επιτυχημενες, γυαλισμενες που λεεις κ εσυ? Ας πουμε εν ακουσα καμια στρειτ να λεει "ρε παιδι μου, γιατι να εν τοσο ομορφοι τουτοι οι πρωταγωνιστες του grey's anatomy" :P Που την αλλη καταλαβαινω οτι εν τοσο μικρη η προβολη μας γενικα που θελουμε να δουμε κατι πιο κοντα στην πραγματικοτητα (μας) όποτε υπαρχει κατι. Αλλα παλε. Εν σειρα. Ενεν ντοκυμαντερ.
    Μια frankie για μενα παρακαλω :P

    ReplyDelete
  10. α btw κοπελες υπαρχουν κ οι υποτιτλοι
    http://www.tvsubtitles.net/tvshow-809-1.html

    ReplyDelete
  11. @Ανωνυμη Μ: Θέκκιου για τα κκόμεντς. Συμφωνώ ότι ένεν ντοκυμαντέρ αλλά μιλώ για την προβολή γενικά των ανθρώπων στο φακό, είτε γκέυ είτε στρέιτ, προτιμώ τους να εν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

    Να σου τυλίξουμεν μια frankie τζαι σένα ρε μάνα μου! Άλλος παραγγελία? :p

    ReplyDelete
  12. Simpathate me pu arkisa na commentarw sto sigkekrimeno post alla ate egirefka eukairia na dw ta epeisodia me tin isixia mu je molis extes eida je to 6o epeisodio. Emena jino pu mu ekame parapanw entipwsi en oti tautizomai lio me tin Tess giati ouffou wres wres eimai telia san jinin :/

    ReplyDelete