October 12, 2010

..ντριπ-ντροπ..

Οι εποχές εν τζαι γίνουνται πιιο εύκολες. Για να μπορείς να κάμνεις το καλόν με τζείνους τζαι τζείνα που θέλεις, πρέπει να καταφέρεις να ζυγίζεις τον χρόνο σου με το σταγονόμετρο: Να ξυπνήσεις δκιό σταγόνες πιο γλίορα που το ξυπνητήριν σου για να προλάβεις να ρίψεις μιάν αμμαδκιάν στα μπλόγκς που σου αρέσκουν. Αν τύχει τζαι εν πολλά τα καινούργια ππόστς, (πράμα που πάντα ελπίζεις) τζαι καταλύσεις καμιάν σταγονούδαν παραπάνω, εννα κόψεις που τον καφέ τζαι το τσιάρο. Ειδικά αν είσαι γιεναίκα τζαι γιουτά σου το multi-tasking, εννα συνδιάσεις νικοτίνην τζαι καφεΐνην με το οδήγημα. Παρά να δκιαολίζεσαι που καταλιάς τις σταγόνες σου μέσα στην κίνηση*, εννα ταππώσεις τζαι το ράδιο σε ένα τραγούδι που σε κάμνει να χαμογελάς τζαι να ονομάσεις τζείνες τις σταγονούδες «προσωπικό χρόνο». Χλιδή.

Να κλέψεις μιαν σταγόνα στο διάλειμμα σου που το τσιάρο σου για να απαντήσεις το ες-εμ-ες της κολλητής σου που εν θυμάσαι σε ήντα σχήμα βκάλλει τα φρύδκια της που τον τζαιρό που έσσιει να την δείς (true story!).Να γίνεις πολλά large τζαι στο lunch-break σου να μιλήσεις πέντε ολόκληρες σταγόνες με το έταιρον σου ήμιση που σου τραγουδά τζείνο το πίκρικο τραγούδι της Ευσταθίας ούλλο τζαι πιο συχνά. ‘Αμμαν κοντέφκει η ώρα να σκολάσεις τζαι θωρείς πως πάλε εν θα σε αφήκουν να φύεις, να ζυγίζεις πόσες σταγόνες ακόμα εννα μείνουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετς, τα στεγνοκαθαρηστήρια τζαι τα μμάδκια σου. Τζαι ο λοαρκασμός να μεν ιφκαίνει καμιάν ημέραν της εφτομάδας τελικά.

Τζι άμμαν σε δεήσουν οι δυνάμεις σου τζαι φτάσεις σπίτι σε μιαν αξιοπρεπή ημιλυπόθυμη κατάσταση να πεις «σίκκι-με». Να πιτσιλλίσεις ό,τι σταγόνα σου έμεινε πάσσε μιαν ετοιμόρροπη καρέκλα της New τζαι να δωροδοκήσεις την κούρασην σου με αλκοόλ. Τζαι το πιο σημαντικό, να μεν γελαστείς να ξοδέψεις ούτε τζαι μιαν απειροελάχιστη υποψία σταγόνας για να κάμεις απολογισμό της καηθμερινής έλλειψης σταγόνων στους εκλεκτούς που κάθουνται μαζί σου στο τραπέζι. Τωρά ετέλιωσεν το παναϋριν. ‘Ότι έχασες, έχασες. Πιόν να σε κόφτουν μόνον οι σταγόνες της μπύρας σου.

‘Οσπου να μπείς ξανά σπίτι, ήδη βάλλεις τα με σένα. Για να πνάσει το πλάσμαν θέλει ένα λίτρο ύπνου την ημέρα, λαλούν οι ειδικοί. Τζαι συ άφηκες του εαυτού σου περίπου ένα ποτήρι του κρασιού.

Να πείς «σίκκι-με» ξανά πέρκει σε πάρει ο ύπνος γλίορα τζαι χώρις πολλίν άγχος. ‘Οσες νύχτες τζοιμάται δίπλα σου, τζαι αφήνεσαι να ξεκουραστείς πάνω της, εν έσσιεις ποττέ πρόβλημα. Εν οι άλλες οι δύσκολες νύχτες. Τζείνες που ζυγίζοντας τις σταγόνες μας, εν γιουτά με η μια με η άλλη να κάμει το ταξίδιν προς τζείνην την γλυτζιάν αγγαλιάν. Τζείνες που τα σταγονόμετρα μας εν λειψιμιά, αρρωστιάρικα τζαι χαλασμένα.

Τζαι ύστερα, που ξημερώνει ξανά, ξυπνάς δκιό σταγόνες πιο νωρίς που το ξυπνητήρι σου πέρκει προκάμεις να ακούσεις την φωνή της, βραχνιασμένη που τον ύπνο να μασά μέσα στην ζεστήν αναπνοή της μιαν «Καλημέρα», μέσα που το ακουστικό του τηλεφώνου. Τζαι την ώρα που πήσσεις μες στην Κίνηση, αφήνεις την εκφωνήτρια στο ράδιο να μιλά μόνη της, αννοίεις το παράθυρο τζαι θωρείς ψηλά, προς τζείνα τα σύννεφα που επισκέπτουνται τον ουρανό του νησιού τωρά τελευταία. Τζαι το μόνο που επιθυμείς ένει να πιάσει μια μπόρα με σιλλιάες στρογγυλές σταγόνες, να σε γεμώσουν. Να μεν ξεχωρίζει το νερό που τις χρονικές υποχρεώσεις. ‘Ώσπου να φκεί ξανά τζείνος ο χνουδωτός ήλιος του φθινοπώρου που μας χαρίζεται πίσω που τα σύννεφα τζαι δεν μας αφυδατώνει που κάθε πολύτιμη σταγόνα. Να σου φέξει μες στα μμάδκια τζαι να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Στην εκφωνήτρια που δκιαβάζει ένα σαχλό στατιστικό που δεν σου κάμνει αίσθηση. Άλλο πόσες σταγόνες να χαλάσεις μακριά της? Άλλο πόσες σταγόνες να μετράς θέλοντας να κάμεις πράματα τζαι να μεν μινήσκει δείγμα νερού?

Σήμερα το ποτήριν εξισσιείλισεν. Ή μάλλον εστέρεψεν! Γι’αυτό τζαι γω γράφω σας που την δουλειά, τζαι ούτε κάν στα κλεφτά. ΄Ηταν τόσα πολλά που ήθελα να σας πώ για τόσον τζαιρό τζαι εν έβρισκα την ώρα. Αρέσκει μου να σας μιλώ τζαι να μας δκιαβάζετε, να μας μαθαίνετε τζαι να προσπαθούμε να σας ψυχολογήσουμεν που τα αινιγματικά σας σχόλια. Συμπαθάτε μας που κάμνουμεν μεγάλες απουσίες.

Επιθυμώντας, όπως τζαι σείς, λλίες σταγόνες χρόνου παραπάνω,

Με εκτίμηση,

Η Marmite της KillaFlava.
*Αλήθκεια το μποτιλιάρισμα στα Κυπριακά ήντα το λαλούμεν «Κίνηση»? Αφού δεν κάμνει ουδεμίαν κίνηση μέσα στον δρόμο το αυτοκίνητο σου την συγκεκριμένη στιγμή!

October 2, 2010

Το 10 το καλόν, τζαι άλλα νούμερα (Part 2)

Εκόντεψε να ξεχάσω το πάσσγουορτ (με προφορά Ρακιντζή) που τον καιρό που έχει να κάμω νέα ανάρτηση... Συνεχίζω κι εγώ να ξεχρεώσω τα χρωστούμενα της αγαπητής μας φίλης Blogskepseon.

Η αλήθκεια ένει ότι εδυσκόλεψε με το θέμα της έκθεσης. Δέκα πράματα που αγαπώ. Μα αγαπώ τόσα πολλά πράματα?? Έχω την εντύπωση ότι εν πιό λλία-νομίζω εν ανάλογα με τη διάθεση μου. Έχει φορές που αγαπώ ούλλο τον κόσμο (που λέει ο λόγος και το τραγούδι) κι άλλες που εν βρίσκω κάτι -πέραν της συναισθηματικής αγάπης που νιώθω για συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν ήταν η λίστα για 10 πράματα που μου φακκούν ήταν να εν πιό εύκολο και τούτο έβαλεν με σε σκέψεις (κυρία Blogskepseon :p) Μπορεί να φταίει και το βάρος που διώ πας στη λέξη "αγάπη" ή το ότι εν διώ τόσο βάρος πας στη λέξη "αγάπη". Για να είμαι ειλικρινής, τούτα τα παιχνίθκια-ερωτήσεις κάμνουν με και νιώθω λλίο περίεργα, σαμπώς και διώ συνέντευξη στην Ελίτα κι εν και η Τένια Μακρή πάραδίπλα και σούζει την κκελλέ της, έτιμη να μου φκάλει κάρτα.

Τέλοσπάντων εν να στραντζίσω τον νού μου πέρκει τα κάμω 10 τα πράματα που αγαπώ. Εννα το κάμω απλό και θα γράψω τα 10 πρώτα πράματα που μου έρκουνται:

10) Τον ήχο της κιθάρας του Jimmy Page στο Since I've Been Loving You.

9) Τα αεροδρόμια, τα τραίνα και τα βαπόρια.

8) Να παίζω με τις λέξεις.

7) Τους αστείους ανθρώπους, τους drama queen τύπους, αλλά και τσίνους που εν να φαν τον άμπακο στην καθιshιάν τους.

6) Τους κάττους. (όι που εν θα τους έλεα)

5) Τσίνες τις κουβέντες σε συνδιασμό με καπνά και ποτά.

4) Τις νέες γνωριμίες που έκαμα τον τελευταίο καιρό με άτομα που εν τόσο οικεία σαμπώς και ήξερα τα που παλιά.

3) Τις φίλες μου.

2) Τη θάλασσα.

1) Την Marmite μου (εκάμαμεν το ψηφοφορία Κύπρου-Ελλάδας στη Eurovision :p)


Μα έλειψε η λίστα?? Εν θέμα διαθέσεων και ορέξεων τελικά...


Με εκτίμηση, η Killa Flava της Marmite.

October 1, 2010

Το δέκα το καλόν, τζαι άλλα νούμερα. (Part 1)

Επεράσαν σαρανταπέντε τέρμινα που το προηγούμενο πποστ. Ξέρω το. Ο χρόνος εν μεγάλη πολυτέλεια τούντην εποχήν. Ασσέν καλά η Δημοκρατία που μας έδωκεν μιαν ημέραν μούχτιν, πέρκει προκάμω να μοιραστώ μαζί σας τίποτε που τούτα ούλλα που εγίναν, τζαι παμόν δεν ήβρα να σας τα πω τζαι σας. (Συμπαθάτε με για το μουρμουρκόν, αλλά απ'ότι φαίνεται πάλε εν θα προλάβω να σας τα πώ...)

Ας αρκέψω που τα χρωστούμενα. Η απόλυτη λεσβία σταρ, δεσποσύνη Μπλοκγ-Σκέψεων, έπεψεν μας πρόσφατα εφτζιήν τζαι κατάραν, να καταγράψουμεν με την Killa 10 πράματα που αγαπούμεν. Κάμνω την αρκή.

Σε αντίστροφη σειρά, αγαπώ:

10. Την δουλειά μου. Ακόμα τζαι τις ώρες που πρέπει να είμαι ντυμένη φούστα-μπλούζα-τακκούνι τζαι να μαυρολαόννουμαι, ακόμα τζαι τις μέρες που πάει η (απλήρωτη) υπερωρία σύννεφο. Εν τζαι εν άδικα που λαλεί η Killa πως έχω μύτη.

9. Τζείνες τις μέρες που πάω σπίτι αργά τζαι βρίσκω μέσα στο ψυγείο φαϊ που την προηγούμενη μέρα. Τζαι τον φούρνο μικροκυμμάτων που μου κάμνει την ζωή μου πιο εύκολη.

8. Τους τόπους που μπορείς να πάεις τζαι να κάτσεις ντυμένος σαν γύφτος τζαι να μεν κόφτει κανέναν. Ειδικά άμμαν η μπύρα εν κρυά, η συζήτηση θερμή τζαι η μουσική ηλεκτρονική.

7. Τις καθαρές κουβέντες. Τζαι τις διφορούμενες μερικές φορές άμμαν εν η ώρα τους.

6. Την τεχνολογία (πέρα που τον φούρνο μικροκυμμάτων!) Ό,τι έσσιει να κάμει με gadgets τζαι computers. Τα γραφικά, τις φωτογραφικές, τα καλώδια, τα κουμπιά, το διαδύκτιο τζαι την επικοινωνία που προσφέρει. Tα blogs γενικά. Τούντο μπλόγκ συγκεκριμένα. Τζαι εσάς που μας δκιαβάζετε!

5. Τα ταξίδκια τζαι τους περίπατους.

4. Τους φίλους μου. Τζείνους που γνωρίζω χρόνια τζαι ακόμα μαθαίνω τους τζαι τζείνους που γνωρίζω τωρά τζαι εν σάννα τζαι ξέρω τους χρόνια.

3. Την οικογένεια μου τζαι το σόϊ μου (μέσα). Για όσα μου εμάθαν να είμαι τζαι για όσα μου εδείξαν τζαι έν τα κάμνω.

2. Να έχω απεριόριστο ελέυθερο χρόνο

1. Να τον περνώ μαζί της.


'Οποιος θέλει ας μας πει τζαι τα δικά του.. αγαπούμεν να ακούμεν που εσάς!


Με εκτίμηση,

Η Marmite της KillaFlava.