May 29, 2012

Μηδέν(α) προ του τέλους (18+)

[Μιας τζαι έσσιει πολλήν τζαιρό να γράψουμε, ελάτε ένα διπλό ενισχυμένο ππόστ - ***Σημείωση: το Υστερόγραφο του ππόστ εν ακατάλληλο αν δκιαβάζετε το ππόστ στην δουλειά***]

Εβουρήσαμεν πρώτες-πρώτες τζι εγοράσαμεν το Μηδέν της Άντρης Πολυδώρου μόλις εμάθαμεν για την κυκλοφορία του τζαι το gay περιεχόμενον του…. (ΟΚ, εβούρησεν η Marmite πρώτη-πρώτη τζι εγόρασεν μου το Μηδέν δώρον μόλις εμάθαμεν για το gay περιεχόμεν του). Τζι ήτουν τόση η χαρά μου που είχα την πρώτη έκδοση με την αυθεντικήν υπογραφήν την συγγραφέως με την πένναν την καλήν (θέλω να πιστεύκω την συλλεκτικήν) ποτζίνες που γράφουν παshιά-παshιά τα γράμματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο καλαμαράς Κίμωνας αφού καταφθάνει στο νησί της θεάς Αφροδίτης, για να πουλήσει το σπίτι-κληρονομιά που του άφηκε ένας θκειός του κυπραίος, παθαίνει ένα memento/ντεζαβού/μίνι παράνοια αφούς μόλις πατά το πόδι του στο σπίτι ακούει παιδικές φωνές τζαι νιώθει σαν την Νικκόλ Κκίτμαν στο The Others. Γνωρίζει τζι ερωτέφκεται την Αγγελική η οποία ανάμεσα στο σεξ, βοηθά τον τζι όλας να λύσουν το μυστήριο. Στα πολλά πολλά μαθαίνουν ότι στο στοιχειωμένο σπίτι εγίνην φονικό, κάποιος εσκότωσε 4 πλάσματα. Αλλά ποιος;

Παράλληλα, μια άλλη οικογένεια, ζει στην απόλυτη πισσόφουσκα με γεύση κυπριακό όνειρο: Επιτυχημένοι νεόπλουτοι με γερές πλάτες τον πεθερό που τους έχτισε το σπίτι με την πισίνα δίπλα που το δικό του τζι εβοήθησε το φτωχόπαιδο γαμπρό του να ανελιχτεί στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας (my ass). 

Η πλουσία Χριστιάνα εν ο ορισμός της εγωκεντρικής ναρκισσιστικής προσωπικότητας. Ψουμνίζει τις τουαλλέτες της που τα εξωτερικά, συμπεριφέρεται σαν του «shύλλου του στρέιτ» σε όλα τα κατώτερα όντα που δεν έχουν το δικό της κοινωνικό status (συμπεριλαμβανομένης τζαι της μάνας της) απατά τον άντρα της με τον ανηψιό του που τον ρέσσει μια φάουσα χρόνια τζαι έχει χεσμένα τα δύο της παιδιά αφούς η μοναδική της έννοια εν το show off. Η αντίστροφη μέτρηση του τέλους της προσωπικής της ευχαρίστησης ξεκινά όταν αποφασίζει να χωρίσει τον άντρα της για να μείνει με τον γκόμενο, αλλά τελικά ο γκόμενος ξαπωλά την αλόουν like a lemon. Το ντόμινο διαλύεται πλέον όταν ο άντρας της (το πρώην φτωχόπαιδο) αφήνει την τζαι πάει να ζήσει με την γυεναικά που είχε παράλληλα τα τελευταία 12 χρόνια τζαι έχουν μαζί τζαι ένα παιδί (το οποίο όπως μας πληροφορεί σε μιαν σκηνή είναι «11 με 12 χρονών».. ούτε ο ίδιος έννεν σίουρος). Η Χριστιάνα τότε λούννεται τα σπίρτα τζαι τα πετρόλαδα τζαι παίρνει φώκο για τον κάμει να γυρίσει πίσω, αλλά τζίνος σιγά μεν γυρίσει στην πρώην Μέγαιρα νυν ψυχωτική Κουασιμόδα. Κι έτσι φτάνει στο ground zero (ή, Σημείο Μηδέν αν προτιμάτε). 

Η τηλεοπτική μεταφορά

Είχεν αρκέψει η σειρά όταν επόσπασα το δκιάβασμα του βιβλίου, τζι εχαριεντίζουμουν που έξερα τα καθέκαστα τζι εκορτόνουμουν όπως τες κατίνες που ξέρουν τα κουτσομπολιά των γειτόνων τους. Εθώρεν η Marmite τα επεισόδια στην τιβί τζαι εζάωννεν διαδοχικά με τις εξελίξεις, αλλά εγω επαρέμενα ψύχραιμη γιατί έξερα νάμπου ννα γίνει «πιο μετά». 

Ώσπου ήρτεν τζαι το «πιο μετά», τζαι ετέλειωσεν τζαι το «πιο μετά» του βιβλίου, τζαι κόμα Μάης ήταν στην τηλεοπτική σεζόν. Αναρωθκιούμουν τζαι γω, ως τον Ιούνη ποννα ρίψει αυλαίαν η σειρά νάμπου ννα γίνεται για να γεμώνει ο τηλεοπτικός χρόνος, αφούς ο σκηνοθέτης έδειξεν μας ως τζαι την τελευταίαν σελίδαν του βιβλίου. Άρκεψα να διερωτούμαι άμπα τζαι υπήρχεν τζαι Μηδέν Volume 2 στα βιβλιοπωλεία τζαι γω εν επήρα χαπάριν! 



Μέρος δεύτερον εν υπάρχει τελικά. Τις τροπές που επήρεν η τηλεοπτική σειρά ούτε που τις επερίμενα, ούτε που τις εφαντάζουμουν. Απ’ότι φαίνεται στην κυπριακήν τηλεόρασην, άμμαν ένα βιβλίο τελειώσει κάπως μισοδότζιν, ο συγγραφέας έσσιει το ελεύθερον να αυτοσχεδιάσει στην τηλεοπτικήν του μεταφορά, να κόψει τζαι να ράψει κούλλου μάκκα, ώσπου τελικά να προσγειωθούν ούλλα στην «Κυπριακήν πραγματικότητα».

Ας δούμεν λοιπόν πως λειτουργεί τούτη η αλχημεία:

Στην συγχρονη κυπριακή πραγματικότητα, πίσω που τις κλειστές πόρτες των παλαδκιών τζαι των οροφοδιαμερισμάτων, ο μέσος κύπριος πολίτης ζει το δράμαν του. Τούτον το δράμα εν πολλά δραματικόν. Που την μιάν δηλαδή έχουμεν ένα check-list με ούλλα τα «κακά» που μπορεί να τύχουν σε κάποιον τζαι που την άλλην έναν Χι αριθμόν ηρώων. Πιάννουμεν το check-list μας, τζαι ττικκάρουμεν: πορνεία, μοιχεία, τζόγος, βία στην οικογένεια, εξώγαμα, υιοθεσίες, θανατηφόρες αρρώστιες, ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία, έκτρωση, ψυχασθένεια, η εισβολή του 1974. Μετά πιάνουμεν τζαι τους χαρακτήρες μας, τζαι με την ρίγα τραβούμε γραμμούδες που τον καθένα, τζαι ενώνουμεν τους, randomly, με κάποιο που τα προβλήματα. 

Ανάλογα που την ένωσην που εννα γίνει, έχουμεν έναν αποτέλεσμα που εμπίπτει σε μιαν που τις δύο βασικές κατηγορίες συγγραφής κυπριακής σειράς: 1. Τόλμη τζαι Γοητεία (δηλαδή στα όρια του εξωπραγματικού) ή 2. "Καθρέφτης της Κυπριακής Κοινωνίας" μέσα που τα μμάδκια του Κύπριου τηλεθεατή (δηλαδή στα όρια του πραγματικού όπως θα ήθελε και θα ήλπιζε να είναι – δηλαδή και πάλι του εξωπραγματικού).

Το δραματικόν παράshιεσμα α λα Τόλμη και Γοητεία, εν οι ιστορίες που εν απίθανον να συμβούν ΟΥΛΛΕΣ στη ζωή ενός ήρωα. Πιχί στην συγκεκριμένη σειρά, έσσιει μιαν που ο άντρας της απατά την, δέρνει την τζαι παίζει ούλλα τα ριάλλια τους στο κουμάρι, η κόρη της εν γκέη τζαι έσσιει τα με μιαν μιτσιάν ετοιμοθάνατην, τζαι έσσιει τζαι η ίδια η χαρακτήρας καρκίνο. Τζαι εν την κανούν ούλλα τα άλλα, είναι τζαι η ίδια καρπός εξωσυζυγικής σχέσης της μάμας της, τζαι η μια της η αρφή εν υιοθετημένη. Της αρφής της (της υιοθετιμένης) ο γιός της εν γκέη τζαι ναρκομανής, η κόρη της κάμνει έκτρωση, ο άντρας της απατά την τζαι έσσιει εξώγαμο, τζαι η ίδια απατά τον άντρα της με τον ανηψιό του, ο οποίος ανηψιός παράλληλα διατηρεί δεσμό με μιαν κοπελλούδα που χορεύκει πας στον στύλλον σε καπαρέ. Το μόνο που έμεινε για να γίνει τέλλια Τόλμη τζαι Γοητεία είναι να εμφανιστεί η κακιά δίδυμη αδερφή όποιασδήποτε που τούτες τζαι να θέλει να τους πυρπολήσει το σπίτι επειδή εν «παρανοϊκός εμπρηστής» τζαι βουλευτίνα της Χρυσής Αυγής.

Τούντο Τόλμη τζαι Γοητεία παράshεσμα εν απόλυτα αποδεκτό σε σειρά τύπου σαπουνόπερα. Στο σεναριακό σύμπαν, εν φυσιολογικό να μπλέκουν τις ζάμπες τους οι χαρακτήρες τζαι να τις κάμνουν Κόμπο, όπως τζαι το να συμβαίνουν ούλλα τα πράματα του check-list σε έναν χαρακτήραν.

Που την άλλην όμως, το παράshιεσμα «Καθρέφτης της Κυπριακής Κοινωνίας» κάμνει ακόμα τζαι το σεναριακό σύμπαν να αντιμετωπίζει την ίδια του την ύπαρξη με δυσπιστία. Έτσι ούλλα τα στόρυ-λάηνς καταλήγουν να προσγειώνουνται σε μιαν κυπριακήν «κοινωνίαν» που υπάρχει μόνον στους δέκτες της τηλεόρασης μας. 

Μερικά που τα ηθικά διδάγματα που πιάνει ο τηλεθεατής μέσα που το παράshιεσμα «Καθρέφτης», είναι τα εξής:

  • Μια πλέον χειραφετημένη, πρώην καρκινοπαθής, πρώην αντροδαρμένη, μισοπαττισμένη, λεσβιομάνα, δεν μπορεί απλά να νιώσει την χαρά τζαι την προσωπική ολοκλήρωση μέσα που τα βιώματα της που εν προφανές ότι εκάμαν την δυναμική τζαι ευτυχισμένη. Τούτη η ολοκλήρωση της έρκεται ΜΟΝΟ όταν στο πρώτο ραντεβού με τον «επιτυχημένον ιατρόν»/ιππότην, τζείνος ππέφτει στο έναν πόδιν, φκάλλει το δακτυλίδιν με την ρότσαν τζαι ζητά της να γίνει γιεναίκα του. Όταν επιτέλους δίσει τον γάρον της, μπορεί να πνάσει. ΤΩΡΑ έχουμεν happy end! 
  • Μη σε ξεγελά η φίλη σου με τις φιλελεύθερες απόψεις περι σεξ! Κατά βάθος είναι ένα νυμφομανές πορνίδιο που θέλει να σου φάει τον γκόμενο. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια: όποια γυναίκα ζει μια απελευθερωμένη σεξουαλική ζωή και δεν ντρέπεται να το εκφράσει είναι προφανώς ελευθέρων ηθών και κακός άνθρωπος που σκέφτεται μόνο την «εγωιστική, ατομική και στιγμιαία ικανοποίηση». 
  • Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο να θέλει μια γυναίκα να κάμει έκτρωση είναι για να μεν βάλει κιλά! Οι υπόλοιποι λόγοι είναι ΠΑΝΤΑ εξίσου επιφανειακοί. Έτσι εμείς σαν τηλεθεατές μέσα στον Καθρέφτη τασσόμαστε κατά της έκτρωσης αφούς μόνο για βλακώδεις επιφανειακούς λόγους τζαι μουσκουρούθκια θέλουν ούλλες οι γυναίκες να κάμουν έκτρωση. 
  • Η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα είναι να την ξαπωλήσει ο άντρας της. Άπαξ τζαι ξαπωλήσει την θεωρεί το προσωπική αποτυχία επειδή η ίδια ως μονάδα δεν σημαίνει τίποτα στον κόσμο και φυσικά θα φτάσει στα άκρα μέχρι να επαναφέρει την «ισορροπία» μιας σχέσης ακόμα τζι αν αυτή η σχέση ήταν αποτυχημένη. 
  • Ένας γκέη χαρακτήρας μπορεί με μεγάλην ευκολία να γυρίσει τον μαγικό διακόπτη που ο τηλεθεατής πιστεύκει πως έχει κάπου μέσα του, τζαι να «γίνει» στρέητ! (Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τζαι οι δκυό γκέη χαρακτήρες γυρίζουν τον διακόπτη χωρίς ιδιαίτερον προβληματισμό ή εσσωτερική μάχη). Ναι, είναι ΤΟΣΟ εύκολο, οπότε αν έχετε γκέη φίλους/συγγενείς/μωρά, εμείς προτείνουμε να κάτσετε πας στα φκιά τους τζαι να τους πρίσετε, ώσπου να γυρίσουν τζαι τζείνοι τον διακόπτην. 
  • Μόλις ένας γκέη άντρας καταλάβει την σεξουαλικότητα του, το νέο κυκλοφορεί με ταχύτητα φωτός σε ούλλα τα καπαρέ της υφηλίου, τζαι γιαυτό δέχεται επισκέψεις που μαστρωπούς τζαι αθρώπους της νύχτας, οι οποίοι τζοιμούνται τζαι ξυπνούν με μόνη τους έννοια ποιός γκέη έφηβος εφκήκε που το τουλάππιν για να τον κάμουν man-whore («πόρνον»). (Στο σύμπαν του Μηδέν, παρόλον που ο γκέη ήρωας εγλύτωσεν την τζαι έγινεν ΜΟΝΟΝ ναρκομανής, ακούσαμεν πως ο πρώην γκόμενος του είναι πλέον πόρνος.) 
  • Άμμαν κάμεις γιόν γκέη πρέπει να ανησυχήσεις πάρα πολλά, επειδή ως γνωστόν ούλλοι οι άντρες γκέης καταλήγουν ή ναρκομανείς, ή πόρνοι. 
  • Άμμαν κάμεις κόρην λεσβίαν, μεν ανησυχείς!! Μόλις έβρει ομπρώς της τον κατάλληλο άντρα εννα γίνει στρέητ!! Φτηνά την εγλύτωσες που το άγχος! 
  • Άμμαν όμως η πρώην γκόμενα της κόρης σου πάθει κάποιαν θανατηφόραν ασθένειαν (ένα παράδειγμα εντελώς τυχαία, πιχί λευχαιμία), έκατσες πάνω! Εν ώρα να ανησυχήσεις επειδή εν πολλά πιθανόν που τύψεις ή που την συνειδητοποίησην του πόσον μιτσιά εν η ζωή, η κόρη σου να ξαναγυρίσει τον διακόπτην στο «Lesbian». Φυσικά τζαι πάλε, μάλλον έννεν λόγος να αγχωθείς υπερβολικά, επειδή μόλις έρτει ο επόμενος «κατάλληλος», εν πολλά πιθανόν να ξαναγυρίσει τον διακόπτην η κόρη σου. Έτσι εν τούντα πράματα. Καμιά γυεναίκα εν μπορεί να αντισταθεί στον σωστόν άντραν. 
  • Μόνον 2 σεξουαλικότητες υπάρχουν στον κόσμον - Στρέητ τζαι γκέη/λεσβία. Άμμαν σε μιαν γιεναίκαν αρέσκαν οι γιεναίτζες τζαι ξαφνικά νιώθει έλξη για έναν άντρα, σημαίνει πως ήταν λεσβία τζαι τωρά "ίσιωσε". Έτσι κλείει το θέμα, τζαι η εφηβική της τρέλλα ανήκει στο παρελθόν. Τζαι αφού εγιατρεύτηκεν, ούτε που υπάρχει ποττέ περίπτωση να γυρίσει στα παλιά! Μα ήντα ωραίος τετραγωνισμένος που εν ο κόσμος! Μπορούμεν να τζοιμηθούμεν ύσηχοι τωρα! ********Δαμέ βάλλουμεν πολλά αστεράκια τζαι ξεκαθαρίζουμεν ότι που τούτα που θωρούμεν στην σειράν, η "λεσβία" ηρωίδα τελικά φαίνεται να είναι Αμφισεξουαλική (Bisexual) - δηλαδή νιώθει έλξη για άτομα και των δύο φύλων. Μια πολλά σημαντική λεπτομέρια που παρέλειψεν να μας εξηγήσει το σενάριο, τζαι άφηκεν μας να νομίζουμεν πως οι λεσβίες "αλλάσσουν"*******
  • Που τύψεις ή τζαι που λύπηση μπορεί τζαι ο γκέη γιός σου να τα πιάσει με μια κοπελλούδα που τον θέλει πολλά. Εσύ στην εικόνα του καταπιεσμένου γιού σου που προσπαθεί με το ζόρι να κάμει μια στρέιτ σχέση, φυσικά τζαι πρέπει να χαρείς, αφούς πλέον έσιει τα με κορούδα. Παρόλο που ξέρεις ότι εν γκέη, φαινομενικά εν ούλλα εντάξει: problem solved!
Κάποια που τούτα τα «ηθικά διδάγματα» που φκαίνουν που την σειρά εν απλά γελοία. Άλλα εν άκρως επικίνδυνα! Γι’αυτόν τζαι μεις, αφιερώνουμεν τούντο ππόστ σε ούλλες τις μανάδες τζαι τους τζυρούδες των κυπραίων ΛΟΑΤ που θωρούν τούντα πράματα τζαι στεναχορκούνται: Μεν ανησυχείτε. Η κυπριακή πραγματικότητα ένεν τούτος ο Καθρέφτης. Ο γιός σας εν θα πέσει ούτε στα ναρκωτικά λόγω της σεξουαλικότητας του, τζαι ούτε θα φκάλλει το χαρτζιλλίκκιν του που το πληρωμένον σεξ με «ανώμαλους». Τζαι λυπούμαι που εννα σας το πώ, αλλά αν η κόρη σας εν λεσβία (τζαι όι bisexual), όσους «κατάλληλους» άντρες τζαι να έβρει, κανένας εν θα την ρίψει.

Ο γιός σας τζαι η κόρη σας έχουν την προοπτική να ζήσουν μιαν φυσιολογικήν ζωή, τζαι να έχουν υγιείς σχέσεις: εννα δουλέψουν σε μιαν βαρετή δουλειά, εννα ξιτιμάζουν στο high-way τζείνους που τους προσπερνούν που αριστερά, εννα βάλλουν πλυντήρια την νύχταν που εν πιο φτηνόν το ρεύμα, εννα τρων κόρνφλεηκς το πρωϊ με ολόπαχο γάλα, εννα παίζουν επιτραπέζια, εννα λαλούν σαχλά ανέκδοτα, εννα τσακκώνουνται με τους φίλους τους (ενίοτε χωρίς λόγον), εννα πιέννουν σινεμά τζαι εννα λιάζονται σε καφετέριες. Τζαι εννα σχολάνουν τζαι να απλώνουν στον καναπέ για να θωρούν κυπριακές σαπουνόπερες.

Για να ζήσουν τούντην φυσιολογική ζωή τα κοπελλούθκια σας, θέλουν απλά πράματα: την αγάπη σας, την στήριξη, την κατανόηση τζαι (όταν και αν γίνεται,) την αποδοχή σας. Μόνον έτσι εννα σπάσει τούτος ο Καθρέφτης που δείχνει τις αντανακλάσεις παραμορφωμένες.

Τζαι άμμαν καθαρίσει το βλέμμαν μας, εννα δούμεν πως ο καθένας την ευτυχία του ζιεί την όπως θέλει.

Τζαι όι όπως πρέπει.



Με εκτίμηση, 



Η KillaFlava τζαι η Marmite της.



P.S: Να ευχαριστήσουμε την κυπριακή τηλεόραση που εν έτη 2012 μας χάρισε απλόχερα τις γκέυ τρυφερές σκηνές (φώτο πουκάτω):


Ευχόμαστε το 2312 να προβάλλονται κάπως έτσι:

(Λεσβίες σε τρυφερές στιγμές στο Εγγλέζικο "Lip-Service"(2010))


(Γκέη άντρες σε τρυφερές στιγμές στο Εγγλέζικο "Queer as Folk" (1999) )

20 comments:

  1. κάτα, κάτα, κάταπληκτικό, όπως πάντα, άλλωστε!

    και ναι, ας ελπίσουμε και ας ευχόμαστε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχα χα χαριστούμε για την στήριξη ΓιΩργη μας!:)xxx

      Delete
  2. Glad I didn't watched then.
    Η ανάλυση τέλεια βέβαια. Killa, σίουρα έν ιθκιεβάζεις tvtropes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δμ3κ τι εν το tvtropes; νιώθω το χάσμα γενεών ανάμεσα μας:p κκρέτιτς παν τζαι στην Marmite εν μαζί που το γράψαμε :)

      Delete
  3. Also, εγιώ επιμένω να μου χαρήσουν το ΡΙΚ ΔΥΟ, τζιαι έχω πλάνα. Indie night κάθε πέμπτην, you are welcome to write the first Cypriot queer drama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχα Μαζί σου για το ΡΙΚ ΔΥΟ! Μόλις σου το δόκουν φώναξε μας:)

      Delete
  4. Χαχαχαχαχα.
    Εν ετονίσατε όμως πόσο μοιραίος ήταν ο φλώρος για τον οποίο έγινε στρέιτ η κοπελιά.
    Αφού καταβάθος ούλλες (στρέιτ/γκέι) εναν που τζίνο ψάχνουμε για να ολοκληρωθούμε σαν γυναίκες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχα μα είδες, σηκώνει ολόκληρο πποστ τούτο το θέμα!:p

      Delete
  5. ´βουλευτίνα της χρυσής αυγής' - εφύρτηκα!

    πολλά καλά τα είπες..εν γνωστός ο λόγος που 'ισιώσαν' οι gay characters..ήρτεν command που την αρχιεπισκοπή.

    αλλά τι περιμένεις που ενα society που έχει άτομα μέσα που ετηλεφωνούσαν στην αρχή ραδιοτηλεόρασης και εκάμναν παράπονο οτι ο βαντζιελής στην αίγια επρόσβαλε τα ήθη μας επειδή he was portrayed gay.

    θέλει καιρό για να αλλάξει το mentality..σιγά σιγά..we are taking baby steps..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστούμε για το κκόμεντ. ναι εν αλήθκεια ότι αλλάσουν τα πράματα τζαι πλέον έχουμε τζαι θετικά παραδείγματα στην κοινωνία της Κύπρου. Πρώτον τζαι κύριον ούλλοι εσείς που μας θκιαβάζετε τζαι στηρίζετε μας τζι εκτιμούμεν το απίστευτα

      Delete
  6. Telika kati 3erw jai en 8wrw kupriakes seires!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχα μα έχουν γέλλιο μερικές φορές;)

      Delete
  7. Ηθελα πολλά να την δω τζαι να φκάλω τα συμπερασματα μου! Σήμερα θεωρώ πως για λόγους ψυχικής υγείας και ηρεμίας καλά έκαμα που εν την είδα!
    Εν ξέρω αν τα δώρα της Μάρμιτ θεωρεις τα επιτυχημένα αλλά ως σήμερα θα της το έφορούσα καπέλο τζαι θα της εκοφκα το σεξ για μια διμηνία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχαχαχαχα! (εν μου συμφέρει να το κάμω το τελευταίο :p)

      Delete
  8. Καλά σας ειπα στο προηγούμενο ποστ σας περι του θέματος οτι οι κυπριακές "δραματικές" σειρες εν στην ουσία απλά κωμωδίες τζαι μάλιστα κακογουστες!

    Στην προσφατη "Παπακαλιάτειάδα" μου η Μάρμάιτ επροτεινε μου συνεργασία...Δεχουμαι! Αμαν τουτα γινουνται σήριαλ, τα δικά μας θα παν Χολλυγουντ.........στην αστοσhια θα τα βάλλουμε στα μπλογκς μας με διαφημίσεις για το κάτι τις. Οξα να τα κάμουμε πρώτα βιβλια;

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα έφυρες μας! είμαστε μέσα για την συνεργασία όπωσδήποτε, πάντως εν γίνεται ο κάθε καημένος να αννοίει το στόμα του τζαι να λαλεί ό,τι θέλει τζαι ο κόσμος να τα πιστεύκει. Αν εν έτσι έχουμε πολλά σενάρια να σου προτείνουμε για αρχή της συνεργασίας μας.

      ps δεν ξεχνούμε ότι μετά το Μηδέν έρχεται ο Άσσος ;)

      Delete
    2. Αρα για να φτάσουμε την Παπακαλιατειάδα "4" εχουμε τζαι 2 τζαι 3. Εχω τζαι εγώ κάτι ιδέες.......Ατε αναμένουμε τον Άσσο στο μανίκι (η τζαι οπουδήποτε αλλου φορ δατ μάττερ!)

      Delete
    3. Αν οι ιδέες εν όπως τούτες που είδαμε σήμερα στο μπλόγκ σου.... We like!!!

      Delete
  9. epeidh den eida thn seira mporw na to dw sto youtube?

    ReplyDelete
  10. Η σειρά εν υπάρχει στο γιούττουπ δυστυχώς για εμάς που θέλουμε να ξαναδούμε κάποιες σκηνές! Ακόμα να τελειώσει, προλαβαίνεις να πιάσεις το νόημα, παίζει την στην τιβί.

    ReplyDelete