July 11, 2010

Κάτι απ'το χθές (2)

Τσίντην εποχή την φυσανέμικη, είχα τα με μιαν κορούν (τσίνην που έρκουνταν συνοδεία για να την ρίψει η χωρκάτισσα με το ξωβαμμένο T-shirt της Madonnaς, αλλά τούτο εν εκτός θέματος). Όπως και να'χει, το κακόν και το καλόν μαζί εγινήκασιν.

Ήμουν απλούμενη πας στο κρεβατούδι όταν εφανήκασιν. Εντρέπουμουν να πάω να σιερετήσω, έτσι κι αλλιώς εν την επολλοσυμπάθουν την ψαροπούττα με την λιμένη φανέλλα της Madonnaς, πέτε το γιενετσίσιμη διαίσθηση? εν ετσιαττήσαν οι χαρακτήρες μας? Στα πολλά πολλά, επία κοντά για να μεν με πούν ακατάδεχτη και που πάνω.

Ήμουν όπως την σουζουλισμένη όταν την είδα την Marmite για πρώτη φορά, πάντα έτσι φαίνουμαι δηλαδή και πολλές φορές νομίζουν οι άλλοι ότι πίννω τίποτε ουσίες- μα ας μεν γίνω πάλε εγωκεντρική και ο κόσμος να περιστρέφεται γυρόν μου- η χωρκάτα που ήρτεν να ρίψει την (τότε) κορούν μου κι εγώ αγρόν εγόραζα, εσύστηνεν μου τις κοπέλλες . Ερώταν με "Τούτην ξέρεις την?", εδιεφκρίνιζεν μου "Τσίνην ξέρεις την" ώσπου και πολογιέται μια κορού με κόκκινο πλατίν παντελόνι και λαλεί μου "Εμένα θυμάσαι με" χωρίς να την ηξέρω, μεν με ρωτάτε γιατί αλλά είπα της ότι την εθυμούμουν.

Εν εμιλήσαμε ούλλη νύχτα ξανά. Οι άλλες επαίζαν μπουκκάλλα κι ετιτσιρόνουνταν μες στες παραλίες κι εγώ έκατσα δίπλα της διότι έφκαλεν μου μιαν... ασφάλειαν. Να πώ και την αλήθκειαν μου, εκτός του ότι εφάτσαρεν ναν η μόνη νόρμαλ στην κλούβα με τις κότες, ήτουν τζαι στο silent (όπως τα mobiles), ήρεμη, παράμερα που τον κόσμο αλλά σίουρα μες στον δικό μου κόσμο. Τούτη ήταν η πρώτη μας συνάντηση. Θυμούμαι ως τωρά τις κουβέντες που εκόψαμε σιωπώντας η μια δίπλα στην άλλη και τσίνον το ερωτηματικό (?) που εσχηματίστηκε πάνω που την κκελλέν της κι επελέκαν με ούλλη νύχτα γεμόνοντας με με απορίες για την εμφάνιση τούτου του πλασμάτου με το παρανοϊκό ντύσιμο.

Τα χρόνια επεράσαν, αέρες εφυσήσαν, εκοπάσαν, εφάμεν 3 χωρών βροχές, εκολυμπήσαμε σε θάλασσες με τσούχτρες, αshινούς και καρχαρίες κι ακόμα είμαστεν δαμέ, δίπλα δίπλα και σαν ένας άνθρωπος. Εν να σας κρατούμεν κι εσάς συντροφκιάν-οι λόγοι ακόμα άγνωστοι- που τούτον το μπλοκ.

Νάχετε υγείαν και έναν καλλύτερο που τα πέρσι καλοκαίρι!

Με εκτίμηση,
Killa Flava της Marmite

8 comments:

  1. Γειά σου κ σένα Killa Flava! Πολύ ωραία τα λέτε, ανυπομονω για τη συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Εμ...εχω ομως μια απορια...τι ακριβως εν το "ψαροπούττα"? (όχι σε τι αναφέρεται, αυτο ειναι ξεκαθαρο απο το δευτερο συνθετικο, αλλα τι σημαινει? εσυ την κατασκευασες τη λεξη?

    Καλη συνεχεια!! :)

    ReplyDelete
  3. Η λέξη εν δανεική που την πλούσια κοτσινοχωρίτικη διάλεκτον. Ευχαριστούμε πολλά για το ενδιαφέρον και τις απορίες σας :)

    ReplyDelete
  4. nai alla ti simainei en mas eipes? :PP ennow, to psari pou kolla?

    xexe, sygxaritiria, synexiste, i'm already hooked! :)

    ReplyDelete
  5. kala, gia na katalavw, h allh irte manikwmeni na ripsei tin korou sou??!! etsi aprokalypta? ixere to pws i korou eixe ta mazi sou? k meta ti egine me touti tin istoria? eripse tin, h epesete prwta eseis me thn Marmita sou? irthete pote se antiparathesi me tin Madonna-fan?

    a, k telika ti en h psaropoutta?!

    ReplyDelete
  6. Για το "ψαροπούττα", δυστυχώς όποτε ερώτουν τί σημαίνει την μακαρίτισσα την γιαγιά μου που ήταν δική της λέξη απλά εγέλαν. Το μόνο σίουρον εν ότι χρησιμοποιείται περιπαιχτηκά και με λίην φαντασία φκαίνει κάποιο νόημα :p

    Τωρά όσον αφορά το λοαβ στόρυ... ττου μπι κκοττίνιου :)

    ReplyDelete
  7. hehe..oraio story!!:)) kali sunexeia!!

    ReplyDelete