July 9, 2010

Κάτι απ'το χθές (1)

Tο καλοτζαίρι του 2003 ήταν πολλά φυσανέμικο. Μιάν νύχταν εβρέθηκα εις στην Σκάλα, μέσα στο αυτοκίνητο μιάς γιενέκας που είσσιεν μεγάλον κόλλημαν με την Madonna. Ήταν τζαι αλλό θκιό-τρείς γιενέτζες μαζί μας, όμως εν τες έξερα καλά. Είπεν μας να της κάμνουμεν παρέα μες στο αυτοκίνητο γιατί έθελεν να πάει σε ενα beach party στην Λεμεσό.

Τζείνην την ημέραν εφόρεν μιαν ξιφτυσμένην μαύρη μπλούζα που είσσιεν πάνω μιαν στάμπα, την Madonna με ένα καππέλλο cowgirl καβαλλημένη πάνω σε έναν μηχανικό ταύρο, τζαι πουκάτω έγραφεν "American Pie". Στην διαδρομή ακούσαμεν ένα potpourri που την δισκογραφία του απόλυτου είδωλου της, αλλά άμαν εκοντέψαμεν της Λεμεσού άλλαξεν CD τζαι έβαλεν μας να ακούσουμεν Διάφανα Κρίνα. Τούτος ήταν ο τύπος τραουδκιού που άρεσκεν της μιτσιάς που έθελεν να ρίψει, είπεν μας, τζαι εμάσσιετουν να μπεί η φτωσσιή η Madonna-fan μες στην ανάλογην διάθεσην πριν πάει να την έβρει.

'Αμαν όμως άρκεψε να τραγουδά τζαι στιχάκια που τα Διάφανα, ήρτεν η ώρα να επέμβουμε. "Madonna-fan μου", λαλεί της μιά ψιντρούα μιτσιά που εκάθετουν στο πίσω κάθισμα, "ο πόνος τούτης της μουσικής έννεν για να τραουδκιέται όπως τα hits του Πλούταρχου. Μόνο να σούζεις την κκελλέ σου τζαι να σφίγκεις τα σσιείλη σου πρέπει. Εν πόνος κουλτουρέ."

Έτσι τζαι έκαμεν η Μadonna-fan, όπως της επαράντζηλεν η Ψιντρούα. Τζαι εμπήκαμεν της Λεμεσού με σφιμένα σσιείλη τζαι κκελλέδες να σούζουντε τελετουργικά πάνω που τον στίχον του πόνου. Τωρά είμασταν έτοιμες. Έτοιμες τζαι rock.

Το party ήταν σε μιάν παραλία πας στην Τουριστική, αμμα μεν με αρωτήσετε που ακριβώς επειδή εν αθθυμούμαι. Είσσιε καμιά εκατοστή πλάσματα, μαλιαρούς, γενάες με κοντά πατταλόνια μπεζ/χακκί τζαι μαύρες φανέλλες με κάτι ροκ/μέταλ συγκροτήματα των 80s/90s, αντίστοιχες μαυροφορεμένες (αλλά όι χαμηλοβλεπούσες) γιενέτζες τζαι ποτζείνους τους άλλους τζαι τις αλλες με τα πλαθκιά πατταλόνια/σεντόνια τζαι τα ράστα/άφρο μαλιά που παν στα Καλά Καθούμενα. Είσσιε τζαι λλίες κοκέττες, ποτζείνες που ενομίσαν πως το party εννα ήταν κοσμικό event τζαι εμπηχτίκαν το τακκούνι τζαι το μέηκ-απ για να΄ρτουν να σταθούν μες στη άμμο, παντές τζαι έπιασεν κανέναν ο καηλές μες στα σκοτάδκια αννέν παστωμένες για αν δέννενει. Εν τζαι κρίνω τους αθρώπους, μεν με παρεξηγήσετε. Στο κάτω-κάτω είμαι ή ήμουν τζαι γω ούλλα τα πουπάνω πρόσωπα έστω για λλίο στην ζωή μου.

Τζείνη την νύχτα όμως, εν ήθελα να είμαι τίποτε που τούτα ούλλα. Έθελα απλά να κάτσω σε μιάν γωνιά, ύσηχη, τζαι να μεν ανοίξω συζήτηση με κανέναν. Με να με μάθουν, με να τους μάθω! ‘Οι, εν ήταν της μόδας το 2003 οι κορούδες της φάρας μας να το παίζουν “Μην-του-μιλάτε-του-παιδιού-γιατί-είναι Macho”, απλά συμβαίνει μερικες φορές - άμαν η εποχή εν φυσανέμικη ειδικά- να πιάνω τον ρόλο του απλού τζαι αμερόληπτου παρατηρητή, συμπαθάτε με. (Συμπαθάτε με τζαι για την ορθογραφία μου, μιας τζαι έφερεν το η κουβέντα.) Έκατσα δίπλα που μιαν μάτσα γνωστές μου τζαι έλπιζα πως άμαν αρκέφκαν να κάμνουν καρκασσιαλλίκκιν κανένας εν θα επρόσεχε πως είσσιε τζαι μιάν που απλά δεν είπεν λέξη που την ώρα που ήρτε.

Τζαι έτσι έγινα εναν με το φόντο. Μια μούγια πανω σε πολύχρωμο wallpaper. Επερνούσαν οι ώρες, επολλινίσκαν οι μπύρες, τζαι τίποτε εν εγίνετουν. Οι άλλες εχαριεντίζουνταν δίπλα μου, τζαι γώ δεν εμπόρουν ούτε καν να προσπαθήσω να τους χαμογελάσω.

Η Madonna-fan επήεννεν τζαι έρκετουν. Εγύρεφκεν την Διάφανα, που ήταν χασιμιά. Αλόπως έστησεν την? Η Madonna-fan κάθεται σε ένα κρεβατάκι απέναντι μας τζαι χασκογελά με μιάν άλλην. Εν ξεχωρίζω ποιά ένει μες στα σκοτεινά. Θορώ μόνο τα δάκτυλα της να πέρνουν τζαι να φέρνουν την κάφτρα ενός τσιγάρου. Η Madonna-fan δείχνει μας με το σσιέρι της τζαι κάτι λαλεί της άγνωστης. Σάννα θέλει να την φέρει ποδά? Η άγνωστη εν φαίνεται να ανταποκρίνεται τζαι η Madonna-fan σηκώνει την με το ζόρι.

Το τί ακολούθησε μπορεί μετα που τόσα χρόνια να μεν μπορώ να το καταθέσω απαράλλαχτο. Παραδέχομαι το, ίσως η Άγνωστη να μεν επερπατούσεν σε ρυθμό slow-motion προς το μέρος μου. Μάλλον δεν είσσιεν μιάν περίεργην μαγικήν λάμψην γυρών της σαν ένα μεγάλο ολόσωμο φωτοστέφανο. Τζαι εν πολλά πιθανόν να μεν ακούετουν το Ride Of The Valkyries, ουτε στο background, αλλά ούτε τζαι μέσα στην κκελλέ μου. Εγώ όμως, έτσι τα αθθυμούμαι.

Κάθεται απέναντι μου τζαι εγω απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχουν στ’αλήθκεια έτσι μμάθκια πάνω σε πλάσμαν γήινο. Η Madonna-fan κάμνει τον κύκλο τζαι συστήνει την σε όσες δεν την εξαναείδαν. Καρτερώ το γυρίν μου. “Το λοιπόν” λαλώ πουμέσα μου, “ούλλη νύχτα εγλίππαρες την, αλλά τωρά πρέπει να σταματήσεις να είσαι ένας οξυνιασμένος χαμολιός. Σταμάτα να μαννέφκεις τζαι πέ της κάτι που εννά΄ρτει η σειρά σου… οκ?”..

Η Madonna-fan συνεχίζει τον κύκλο:

Madonna-fan: Τούτη εν η Μπλά. Πρώτη φορά τη θωρείς.

`Αγνωστη: Α, Γειά!

Madonna-fan: Την Ψιντρούα θυμάσαι την?

Άγνωστη: Ναι. Γειά!

Μadonna-fan: Την Κυρία Τάδε θυμάσαι την?

`Αγνωστη: Ναι, Γειά!

Μadonna-fan: Την Ξερωγώ θυμάσαι την?

`Αγνωστη: Ναι, Γειά!

Έρκεται η σειρά μου. Πριν προλάβει να πει τίποτε η Madonna-fan πετάσσουμαι μόνη μου:

Moi: Εμένα θυμάσαι με?

`Αγνωστη: (ζαώννει λλίο)… Ναι..?...Γειά…?

Moi: (αμήχανα) χε χε, οί… εν με θυμάσαι. Τωρά με γνωρίζεις. Αλλά που τα τώρα εννα με θυμάσαι ενεν? (Συστήνουμαι..)

΄Αγνωστη: Συστήνεται… (τζαι έννενι πιόν άγωστη).

Τζέινο ήταν. Εθόρουν την μες τα μμάδκια. Έθελα να της πω κάτι συνταράκτικο, αλλά το μόνο που μου έρκετουν ήταν το:

“OMG μοιάζεις τρομερά της Arwen”.

Τζαι πιάσε που πόσες γωνιές εν λάθος τούτη η πρόταση! Γι’αυτό έν είπα τίποτε.Έτσι τζι αλλιώς εν ήμουν σίουρη πώς της εφάνηκε ο αφνίδιος τρόπος με τον οποίο εσυστήθικα…. Επίεν λάθος???

Τζι όμως εκάτσαμε ούλλη την υπόλοιπη νύχτα η μια δίπλα στην άλλη με τόση αμηχανία μεταξύ μας που εν εξαναμιλίσαμε. Καθόλου! Μόνο εκαθούμασταν δίπλα δίπλα τζαι καμία εν ετάρασσεν να φύει.

Πολλές σιωπές πιο μετά, 3 χώρες αργότερα, τζαι 7 χρόνια μεγαλύτερες, βρίσκετε μας ξανά δαμέ, σε τούτο το νησί, ακόμα η μια δίπλα στην άλλη τζαι καμιά να μεν ταράσσει να φύει. Τωρά, για ποιόν λόγον θα τα λαλούμεν τζαι διαδυκτιακά, ανάθθεμάν τα. Μείνετε συντονισμένοι πέρκει καταλάβουμεν ούλλοι μαζί.

Με εκτίμηση,

Η Marmite της KillaFlava.

P.S: Αν μου έφυε τζαι κανένας τόνος εκτός που τα ορθογραφικά, πάλε συμπαθάτε με.. prwth fora grafw kati pou na mennen greeklish..

8 comments:

  1. wow, entypwsiaki grafi!! theloume k allooooooo!!!!! :)

    ReplyDelete
  2. Καλώς σας βρίσκουμε :)

    ReplyDelete
  3. @alter: θένκς που επάννισες το μπλογκ μας με το comment σου τζαι για ούλλο σου το support!!

    @Christiana: καλώς σε βρίσκουμε τζαι σένα! stay tuned;)

    ReplyDelete
  4. parakalw, euxaristisi mou! :) anypomonw gia tin synexeia!

    ReplyDelete
  5. kala kanete kai mirazeste mazi mas ti diki sas istoria. :)
    sas efxaristume. perimenume ti sinexia!! :D

    ReplyDelete
  6. ki allo, ki allo!! encore, encore!! :-D
    euxaristoume pou to moirazeste, einai poly sassy, k tryfero tautoxrona, k asteio, k sovaro...:)

    ReplyDelete
  7. Agapitoi anonimoi sas euxaristoume kai oi 2 para poli gia ta entharrintika sas sxolia.

    Etoimazoume kainourgia posts kathos kai kapoies alles ekplikseis... stay tuned;)

    ReplyDelete
  8. mana mou reeeeeeeeeeeee...sniff sniff

    ReplyDelete